07 septembrie

Ziua Braziliei

TurismMonica

Olá Independência!

Independența Braziliei față de Portugalia a fost oficial anunțată la 7 septembrie 1822, dată de la care această țară exotică își sărbătorește anual ziua, în stilul caracteristic, cu surle și trâmbițe. Din vechea dominație portugheză au mai rămas doar vorbele, limba statului fiind portugheza, nu spaniola, așa cum se crede adesea.

Mulțimi impresionante de oameni se adună pentru a celebra Ziua Națională prin nelipsitul carnaval, cu baloane, fluiere, steaguri, flori, pancarte, muzică, dans, artificii și toate ingredientele care fac din Brazilia un tărâm al veșnicei veselii. Această țară, care ocupă aproape jumătate din continentul sud-american, aprinde imaginația amatorilor de escapade, aventuri și distracție mai mult ca oricare alta și are argumente solide pentru asta.

Pelé, sportivul care a tranformat fotbalul în artăPelé este considerat cel mai bun fotbalist din toate timpurile, fiind și astăzi un simbol al pasiunii și dragostei pentru sport și fair play

Plajă și vrajă

Cu 8.000 de km de țărm, oferta braziliană în materie de distracție la țărmul mării este imbatabilă. Plaja este un templu al stilului de viață relaxat din această țară. Starurile Ipanema sau Copacabana sunt doar exemple ale paradisului brazilian de coastă, însă locurile fabuloase sunt nenumărate. Bijuterii ale zonei nordice precum Jericoacoara, Praia do Futuro, Boa Vista, Porto de Galinhas sau Morro de São Paulo, care atrag nenumărați turiști, localurile exclusivisite ale celor bogați și faimoși din Guarapari, arhipelagul Fernando de Noronha, unde 21 de insule alcătuiesc un parc marin natural care găduiește o mare varietate de animale, dansul forró pe nisipul din Itaunas, cele 42 de plaje din Santa Catarina Island și sute de locuri care așteaptă să descoperite și explorate. De la soare, poți intra direct în zona crepusculară, magia fiind la mare căutare aici. Macumba și alte other forme de vrăjitorie reprezintă un mix exotic de religie, ritualuri africane, tradiții păgâne și creștine, sacrificii, transe hipnotice, incantații și dansuri.

Arhipelagul Fernando de Noronha (sursă imagine)

Natura la ea acasă

15-20% din biodiversitatea mondială se concentrează aici, în zone precum pădurea amazoniană sau Pantanal.

Pădurea amazoniană reprezintă mai mult de jumătate din totalul suprafețelor de pădure tropicală din întreaga lume, întinzându-se pe 5,5 millioane de km². Aici trăiesc 2,5 millioane de specii de insecte, 40.000 de feluri de plante, 2.200 de varietăți de pești și peste 2.000 de specii de păsări și mamifere. Amazonul irigă această imensă grădină botanică și revarsă în Atlantic o cantitate de apă echivalentă cu cea adusă de șapte fluvii. Pantanalul este una din cele mai mari zone umede de pe glob, ale cărui câmpii inundate găzduiesc o varietate uimitoare de plante acvatice și animale.

Fluviul Amazon șerpuiește prin pădurea tropicală (sursă imagine)

Cascade, câmpii, canioane, păduri, munți și mare, populate cu animale și plante dintre cele mai diverse fac din Brazilia un imens parc de aventuri pentru cei care iubesc natura în toată splendoarea ei.

Cafeaua de dimineață

Trebuie să mulțumim Braziliei pentru ritualul nostru cel de toate diminețile. Aroma de cafea de acolo vine. De 150 de ani, Brazilia e cel mai mare exportator de cafea din lume. În anii 1920, asigura 80% din producția mondială de cafea. Popularitatea acestei licori în rândul brazilienilor a făcut ca numele unor mese ale zilei să includă cuvântul „cafea”: micul dejun se numește „café da manhã” (cafeaua de dimineață), în timp ce „café com pão” sau „café da tarde” înseamnă gustarea de după-amiază.

Cafeaua, o băutură de povesteCafeaua are o istorie fascinantă și este cea mai îndrăgită băutură din lume, fiind consumată pe toate continentele și într-o mare varietate de rețete

Fotbalul - adevăratul rege al țării

Echipa națională de fotbal a Braziliei a câștigat titlul de campionană mondială de cinci ori, în 1958, 1962, 1970, 1994 și 2002, fiind singura echipă care s-a calificat la toate edițiile campionatului mondial. Pelé, considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a condus echipa Braziliei la trei ediții ale competiției mondiale și este marcatorul cu cele mai multe puncte înscrise din istoria sportului. Brazilia a dat fotbalului o întreagă galerie de celebrități: Garrincha, Cafu, Roberto Carlos, Romário, Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho, Kaká și lista poate continua. Fiecare oraș din Brazilia are stadion de fotbal, cel mai mare fiind Maracanã, din Rio de Janeiro, cu 180.000 de locuri.

În Brazilia, aproape toată lumea i se închină sportului rege (sursă imagine)

D'ale carnavalului

La sfârșitul lui februarie și începutul lui martie, țara se închide pentru carnaval. Distracția se mută în stradă, mai exact pe străzile din Rio de Janeiro, pe care 2 milioane de oameni cântă și dansează în fiecare zi a carnavalului care se tine anual din 1723 și la care participă peste 200 de școli de samba.

Referințe:

123independenceday.com telegraph.co.uk

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept