Călătorie pe post de terapie

TurismMonica

Nu dați banii pe prostii, investiți în călătorii!

Puneți în cui pofta de lucru și mustrările de conștiință pentru o vreme. Porniți la drum cu ideea că o pauză activă aduce beneficii mai mari sănătății voastre și eficienței la serviciu decât orele suplimentare. Turismul terapeutic nu este un instrument de marketing al agențiilor și proprietarilor de hoteluri și restaurante, ci o realitate cu efecte pozitive dovedite științific.

Vacanța - sănătate curată

„Global Coalition on Aging” a studiat problema și ne spune că o vacanță chiar și scurtă, de o zi sau două, face minuni în ceea ce privește relaxarea și detașarea de problemele cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi și la locul de muncă. 89% din persoanele care au participat la sondaj spun că excursiile sunt adevărate tratamente antistres. Grupurile de turiști care călătoresc împreună construiesc legături sociale care stimulează capacitatea de învățare la orice vârstă, îmbunătățesc abilitățile de comunicare și interacțiunile interumane.

O vacanță activă are o acțiune dovedită în ceea ce privește micșorarea riscului de diabet, boli metabolice, hipertensiune arterială, afecțiuni cardiace, diverse forme de cancer, depresie etc. Activitatea fizică și călătoriile ne mențin în formă fizic și mental, ne ajută să socializăm și să ne păstrăm tinerețea și vigoarea un timp mai îndelungat. Banala bicicletă, folosită frecvent, se dovedește un real medicament. Pe lângă tonusul muscular și economia de benzină ne mai oferă bonus și o capacitate cognitivă sporită. Pedalați și veți fi mai câștigați.

Călătorii fără frontiere

Orice tip de călătorie este o șansă de a descoperi locuri, lucruri și oameni noi, care îți pot transforma perspectiva asupra vieții. Tradiții, obiceiuri, experiențe culturale autentice, toate te vor ajuta să privești lumea cu alți ochi.

După spusele medicilor, călătoriile ne ajută să ne păstrăm sănătatea și flexibilitatea creierului. Ori de câte ori ne aflăm într-un mediu nou, simțurile, puterea de observație și cea de concentrare se intensifică. Problemele sunt mai simple dacă le privești de la distanță, mintea e mai dispusă să găsească soluții la spa decât la birou, iar riscul epuizării se diminuează dacă ne planificăm din când în când să evadăm.

Voiajul în orice formă este o terapie fără efecte secundare. Dacă te aventurezi singur, vei dobândi mai multă încredere în forțele proprii și vei fi surprins de modul în care îți poți depăși limitele. Călătoriile cu familia și prietenii, vor strânge legăturile dintre voi, punând amintiri de neuitat în albumul vieții. Iar excursiile în grup creează noi prietenii, îmbunătățesc capacitatea de comunicare și interacțiune, ceea ce vă face să vă întoarceți acasă mai bogați și mai fericiți.

Știm că orice călătorie începe cu un singur pas. Decizia de a pleca!

Referințe:

forbes.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept