09 septembrie

Botez în stil american

TurismMonica

O zi a inspirației

Cea de-a noua zi a celei de-a noua luni din an naște idei în mintea americanilor. În această zi, deși la câțiva ani diferență, ei au găsit nume potrivite și pentru țară și pentru capitala lor.

O țară ca afară

La 9 septembrie 1776, Congresul American declară oficial că tânăra patrie, în urma recentului mariaj cu Independența își va schimba numele prin căsătorie în „Statele Unite ale Americii” lăsând amintirii numele sub care era cunoscută în frageda ei tinerețe, acela de „Coloniile Unite”. În Declarația Congresului, datată 7 septembrie 1776, delegații au scris „În toate comisiile continentale și în alte organisme unde se folosea numele Coloniile Unite, acesta se va schimba pe viitor în Statele Unite”.

George Washington, părinte fondator și primul președinte al SUAPrimul președinte al Statelor Unite, George Washington, a refuzat să primească salariul ce i se cuvenea și considera că partidele politice fac mai mult rău decât bine țării

Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii (sursă imagine)

În vara aceluiași an, poporul american, prin reprezentanții din Congres, redactase și își însușise cel mai important document al istoriei lor, Declarația de Independență. În acest act se arăta că „Aceste colonii unite sunt de drept state libere și independente”. Schimbarea denumirii țării reflectă evoluția sa istorică, de la un grup de colonii disparate la un stat federal și democratic.

Coloniștii americani au luptat pentru a-și câștiga independența față de britanici4 iulie, data la care este aniversată adoptarea Declarației de Independență este sărbătorită an de an ca un simbol al valorilor americane

O decizie capitală

Tot la 9 septembrie, dar în 1791, proaspăta democrație americană și-a desemnat centrul de greutate, dându-i numele unei figuri legendare, George Washington. Locul unde astăzi se ridică Washington DC, fusese deja ales în vara anului 1790, când Congresul a aprobat înființarea unei capitale naționale pe râul Potomac, urmând ca președintele George Washington, care a promulgat decizia, să stabilească amplasarea exactă. Terenul pe care urma să fie construit orașul a fost donat de statele Maryland și Virginia, suprafața sa inițială fiind de 259 km2.

Statuia Libertății, visul american, pus pe piedestal la New YorkStatuia Libertății din New York este un simbol al demnității umane și o sursă de inspirație pentru susținătorii democrației din întreaga lume

Casa Albă și Monumentul Washington (sursă imagine)

Două localități existente au fost incluse în acest plan urbanistic, Georgetown din Maryland și Alexandria, din Virginia. Între 1791și 1792, o comisie specială a delimitat și marcat granițele teritoriului, multe dintre pietrele de hotar puse atunci fiind și azi în picioare. Un nou oraș federal a fost construit pe malul stâng al Potomacului, la est de Georgetown. În data de 9 septembrie 1791 cei trei împuterniciți care supervizau lucrările, au botezat oficial orașul, în cinstea președintelui George Washington, fiind singura localitate care poartă numele unui președinte.

În frunte la toate

Numele Washington s-a dovedit de bun augur, capitala politică a țării deținând supremația și în multe alte domenii. Locuitorii săi dețin cel mai mare număr de prăjitoare de cafea din țară pe cap de locuitor și se bucură de supremația producției de zmeură și mere. Până și vacile dau cea mai mare cantitate de lapte comparativ cu turmele concurente din alte state.

Ziua lui Columb este aniversată în AmericaCristofor Columb a călătorit spre Vest, convins că va ajunge în India și Asia, dar a sfârșit prin a descoperi America

Memorialul Lincoln (sursă imagine)

Vitaminizarea își arată roadele, multe minți luminate ieșind în lume de aici: Bill Gates și Paul Allen, proprietarul Starbucks, Howard Schultz, pionierii wireless-ului din familia McCaw și cei din familia Boeing. Un om vitaminizat e un om educat, în Washington locuind cei mai mulți cetățeni americani cu studii superioare. Arta rămâne și ea o îndeletnicire capitală a zonei care a dat lumii nume celebre: Jimi Hendrix, Nirvana, Kenny G, The Wailers, Pat Boone, Bing Crosby, Quincy Jones.

Referințe:

history.com wikipedia.org

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept