Punctul ambiției: Serbia - România 2-2

SportOvidiu

Atitudine, ambiție, perseverență... Sunt câteva dintre calitățile pe care selecționerul Cosmin Contra a reușit să le insufle fotbaliștilor din naționala României. Care, spre deosebire de perioada în care au fost manageriați de germanul Cristoph Daum, au demonstrat că pot anihila un adversar superior din punct de vedere valoric și pot chiar să obțină punct(e) în fața acestuia, tocmai prin atitudine, luptă și dăruire sufletească.

Așa s-a întâmplat luni seară, pe stadionul Partizan, din Belgrad, în fața Serbiei, într-un meci care a contat pentru etapa a doua din grupa a 4-a a Diviziei C din Liga Națiunilor. Întâlnirea între cele două țări vecine s-a desfășurat în fața a aproximativ 15.000 de spectatori, localnicii fiind destul de liniștiți și aparent pasivi în debutul partidei, astfel că fondul sonor de pe stadion a fost dominat de cei peste 1.500 de fani ai tricolorilor, veniți în număr mare din Banat, Ardeal, Oltenia. „Kosovo je srce Srbije”, care în traducere înseamnă Kosovo e inima Serbiei a fost scandarea cu care suporterii români au intrat în sufletele sârbilor, care au răspuns în aceeași manieră, referitor la apartenența Basarabiei la România.

Duel în Balcani: Serbia - RomâniaFanii tricolorilor au speranța că Stanciu și compania vor face o figură frumoasă în această seară, pe terenul unei alte reprezentative din Balcani, Serbia.

Într-o atmosferă de prietenie balcanică în tribune, meciul a început în nota de dominare a gazdelor, care au deschis scorul în minutul 26, prin „star”-ul Aleksandar Mitrovic, care a profitat de o nesincronizare - tipică amatorilor - din defensiva noastră. De altfel, apărarea noastră a dat numeroase semne de șovăială până atunci, pe acest fond venind și golul primit. În final de repriză, Chipciu a ratat șansa egalării, astfel că sârbii au intrat la cabine în avantaj.

La pauză, Contra și-a motivat exemplar jucătorii, care au arătat o cu totul altă față în partea secundă. Așa că în scurt timp au restabilit egalitatea, prin Stanciu, care a transformat cu siguranță un penalti obținut de Chipciu.

Liga Națiunilor, Serbia - România

Pentru tricolori au evoluat: Tătărușanu - Manea, Bălașa, Săpunaru, Bancu – Marin, Anton, Stanciu – Chipciu (90, Rotariu), Țucudean (82, Keșeru), Drăguș (60, Mitriță).

Clasamentul grupei a 4-a

1Muntenegru21102-04
2Serbia21103-24
3România20202-22
4Lituania20020-30

Contra, mulțumit și optimist

Cosmin Contra a venit la conferința de presă foarte răgușit, aproape fără glas după o confruntare în care s-a consumat enorm de pe margine, așa cum se întâmplă de obicei. Selecționerul și-a exprimat mulțumirea față de prestația jucătorilor săi și față de rezultatul obținut: „Îi felicit pentru modul în care au abordat jocul. Ne-am pierdut cu firea după primul gol al Serbiei, dar, după pauză, am arătat cu totul altfel, am avut atitudine. Este un rezultat echitabil, în fața uneia din cele mai puternice echipe din Europa la ora actuală. Cu o echipă care a jucat fotbal, am putut juca și noi altfel, față de meciul cu Muntenegru”.

Conferința de presă

Timișoreanul Contra s-a declarat optimist în privința următoarelor confruntări: „Cu o victorie în Lituania, cu susținerea publicului în returul cu Serbia și cu atitudinea de azi putem spera la locul 2”.

Declarații „la cald” din tabăra tricolorilor

Denis Drăguș: „Am aflat că o să fiu titular în după-amiaza meciului, sincer să fiu nu mă așteptam. Cred că ne-am ridicat la nivelul sârbilor, ne bucurăm că am avut puterea să revenim”.

Declarații „la cald” din tabăra tricolorilor

Răzvan Marin: „Este un rezultat bun, pentru că e dificil să scoți rezultate bune pe terenul sârbilor. Antrenorul ne-a spus la pauză să intrăm mai cu tupeu, fiindcă nu avem ce pierde. Am făcut o repriză secundă extraordinară, i-am surprins pe contraatac, mai ales că în prima parte au fost câteva sincope. E un rezultat echitabil, fiindcă și sârbii au avut ocazii mari. Până la urmă e bine că s-a terminat așa”.

George Țucudean: „În prima repriză sârbii ne-au surprins prin jocul avansat, prin desele centrări. Au fost superiori, au jucători de valoare. Puteam să și câștigăm, dacă Mitriță ar fi marcat în final”.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept