Tinerețe fără bătrânețe, cu idei îndrăznețe

Sănătate și frumusețeMonica

Tinerețe fără bătrânețe, cu idei îndrăznețe

Timpul nu iartă pe nimeni, dar, uneori, îl putem face să fie mai înțelegător cu noi. Un suflet tânăr, o minte ageră și un trup sănătos sunt argumente puternice pentru o viață frumoasă, la orice vârstă. Trebuie să fim conștienți că anii care au trecut nu se mai pot întoarce, dar și cei care vin pot să ne ofere bucurii. E important să avem grijă de noi, să prevenim problemele care apar atunci când nu mai suntem chiar în floarea vârstei și să ne păstrăm tinerețea interioară. Metodele sunt la îndemâna oricui:

1. Apă, cât cuprinde

Se pare că, într-adevăr, băutura e temelia. Dar nu orice băutură, ci una cu totul specială - apa. Pentru că țesuturile noastre conțin apă în proporție de 70%, acest izvor al tinereții corpului trebuie alimentat. Consumul de apă este o cale simplă și naturală de a ne asigura o stare bună de sănătate și o piele frumoasă. Apa elimină toxinele din organism și ne ajută să ținem greutatea sub control. Hidratarea se face cu apă, nu cu băuturi carbogazoase sau cafea.

2. Cu fețele curate!

Machiajul cel de toate zilele e de mare ajutor la capitolul încredere în sine și look proaspăt. Dacă vine în cantități rezonabile, nu la kilogram. Depinde foarte mult de momentul și locul unde mergem sau ne aflăm. Nu pare potrivit să defilezi prin supermarket cu un make up de carnaval și nici să ieși seara la o petrecere așa cum te-ai duce la sala de fitness. Nu uita să îl dai jos seara, pentru ca în vis suntem cu toții frumoși.

3. La soare te poți uita, dar nu uita protecția!

Știm că de sfaturi ne e plin podul, dar cel cu privire la folosirea unei creme cu factor de protecție, merită dat jos de acolo și pus în practică. Expunerea la soare are o grămadă de beneficii pentru organism, dar în privința tenului, problema trebuie tratată cu mănuși. Cu cât factorul e mai mare, cu atât mai bine. Altfel, riscăm să facem rost de nedoritele riduri sau pete și ar fi păcat să stricăm bunătate de obraz.

4. Pentru forme de invidiat, rămâi în formă

O modalitate excelentă de arăta tânără și proaspătă e menținerea siluetei. Nu e nevoie întotdeauna de regim de înfometare sau cantonamente epuizante la sală. Dacă ai grijă ce mănânci și faci zilnic mișcare, nu va fi nevoie să recurgi la măsuri drastice.

5. Ușor de zis, greu de făcut, evită stresul

Dacă reușești să ții stresul departe, acolo vor rămâne și semnele de îmbătrânire. Grijile exagerate, graba, sentimentul că TREBUIE să faci o mie de lucruri, de cele mai multe ori sunt doar în capul nostru, nu au o justificare reală. Poți să ții stresul sub control cu anumite tehnici de relaxare, yoga sau meditație, doar să fii conștientă că e important să nu îl lași să își facă de cap în viața ta.

 6. Un somn bun e un adevărat tratament de înfrumusețare

Se vede pe fața ta cât de bine și cât de mult ai dormit. Somnul reface întregul organism și acest lucru se cunoaște. Ai reacții mai bune, gândești mai repede și mai limpede și, mai presus de orice, arăți proaspătă și tânără. 6-8 ore de somn zilnic sunt obligatorii pentru cat tu să te simți senzational în propria piele.

7. Înconjoară-te de persoane pozitive

Există oameni care transmit energie pozitivă, în timp ce alții, din contră, tot timpul sunt morocănoși și nimic nu le este pe plac. Încearcă să te ții departe de cei care nu contenesc să se plângă și să fie nemulțumiți, pentru că aceste stări se transmit și influențează și modul în care te simți și cel în care arăți. Asta nu înseamnă lipsă de compasiune față de problemele reale pe care le au cei din jur, ci doar evitarea celor care sunt „victime” de profesie.

Peste toate, să ne amintim că și îmbătrânirea este un proces natural, că fiecare vârstă își are frumusețea și avantajele ei și să încercăm să ne bucurăm de veșnic schimbătorul spectacol al vieții.

Referințe:

apexlista.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept