Părul și semnificația sa specială

Sănătate și frumusețeMonica

Armonia - la un fir de păr distanță

De multe ori, avem tendința de a neglija ceea ce ne stă pe cap, la propriu. Din cauza grabei, oboselii, problemelor, rutina de seară nu mai include și îngrijirea părului. Spre deosebire de străbunicile noastre, uităm cât sunt de importante acele momente frumoase pe care ni le putem oferi, care ne aduc relaxare, ne reconectează cu sufletul nostru și, implicit, cu starea de divinitate, prin atenție și multă iubire.

O podoabă magică

Pentru o femeie, un păr îngrijit mai reflectă și „ordinea” din capul ei. RITUALUL de periere a părului, îndelung și minuțios, înainte de culcare, reprezintă îndepărtarea, cu ajutorul pieptenului sau al periei, a energiei sau emoției negative, acumulate de-a lungul zilei, relaxând, în acest fel trupul, mintea și sufletul. Este extrem de important pentru o femeie să atingă starea de relaxare după o zi grea, indiferent dacă se pregătește pentru somn, pentru meditație și rugăciune sau pentru a face dragoste cu soțul ei.

Periajul părului -un răsfăț personal (sursă imagine)

Între femeie și podoaba sa capilară există o legătură foarte strânsă. Părul simbolizează instinctul, seducția feminină și atracția fizică, este asociat cu fertilitatea și chiar cu dragostea, și este văzut ca fiind expresia exterioară a sufletului. Femeile au adesea un comportament afectuos cu părul lor, îl mângâie, îl aranjează, îl parfumează, iar o coafură îngrijită este asociată automat cu o stare de bine. Ne întrebăm de ce unii copii se joacă cu părul mamelor?! Se conectează cu sufletul mamei lor, căutând afecțiune, relaxare si vindecare. Copiii cu vârste de până la 7 ani sunt mult mai deschiși și mai receptivi la tot ceea ce înseamnă energie, divinitate și spiritualitate, ei înțeleg limbajul părului și mesajele minunate pe care acesta le poate transmite.

Chiar și un prinț iubește părul mamei (sursă imagine)

Prin importanța și legătura lor cu esența intimității, criterii ale frumuseții feminine cu puteri magice și caracter sacru, firele de păr sunt un fel de „antene” naturale ale organismului nostru, prin care circulă energii vitale, atât înspre corp, cât și dinspre el, transmițând mesaje subtile.

Pe aceeași lungime... de undă

Se pare că strămoșii noștri dețineau cunoștințe ample despre legătura tainică dintre părul omului și alcătuirea întregului Univers. Potrivit afirmațiilor acestora, între lungimea părului și capacitățile extrasenzoriale pe care unii oameni le dețin există o corelație directă. Oare de ce strămoșii noștri acordau părului o importanță atât de mare? Părul lung nu era o simplă modă a vremii, ci se considera că are o funcție esențială, aceea de receptor și emițător între forțele superioare ale Universului și ființa umană. În fiecare secundă, părul transmite și receptează informații vitale, acest proces desfășurându-se automat, fără a putea fi controlat de conștiința umană.

Există tradiții conform cărora părul copiilor nu trebuia tăiat până la vârsta de șapte ani. Conștiința lor nu era încă formată, părul slujind ca instrument de acumulare de informații și cunoștințe primite de la forțe superioare divine. Astfel, se credea că un copil poate căpăta darul telepatiei sau al proorocirii, și, dacă părul îi era tăiat, legătura sa cu forțele supreme era întreruptă. Mai mult decât atât, se socotea că, prin tunderea podoabei capilare, personalitatea copilului se poate modifica.

De asemenea, exista și credința potrivit căreia nici femeile însărcinate nu trebuiau să-și taie părul căci, astfel, puteau interveni în soarta viitorului copil.

Protejează-ți bebelușul împotriva stresului, încă din burticăStresul, inamicul nevăzut din timpul sarcinii, cu impact atât asupra viitoarei mămici, cât și asupra copilului, poate fi diminuat prin tehnici de relaxare și un stil de viață echilibrat

Femeile căsătorite purtau părul împletit în cosițe, pentru a nu capta sau răspândi gânduri ascunse și dorințe păcătoase.

Părul împletit, un clasic în viață (sursă imagine)

Tocmai de aceea, și astăzi, femeile măritate nu au voie să intre în biserică cu capul descoperit, căci părul lor este un adevărat depozit de informații și energii ispititoare.

Părul - oglinda noastră

Părul poate spune despre noi foarte multe - cât de bine ne simțim, ce stare emoțională avem, în ce stare sunt organele noastre interne, cum funcționează sistemul hormonal - detaliu extrem de important pentru buna funcționare a corpului feminin. Părul arată și nivelul nostru de feminitate, fiind o sursă de conectare la energia Universului de tip Yin. Orice schimbare suferă părul nostru de-a lungul timpului, aceasta va modifica într-un mod subtil și nevăzut și cursul destinului nostru ca femei.

Tradițiile legate de puterea și semnificația părului uman au fost aproape în întregime pierdute. În zilele noastre nicio femeie nu-i mai dăruiește bărbatului iubit o șuviță din părul său în semn de dragoste, pentru ca acesta să o poarte în dreptul inimii, în amintirea ei, atunci când distanța îi desparte. Cine mai face pendul din inelul de căsătorie atârnat de un fir de păr, atunci când vrea să afle răspunsuri despre cei dragi sau își mai alege peria sau pieptenele de păr cu aceeași grijă, cu care o făceau altădată străbunicile noastre. Totuși, la nivel intuitiv, orice femeie știe și simte în adâncul ființei sale, cât de important este părul ei. Și aici nu e vorba doar de frumusețe, părul nu are numai rol estetic sau de protecție.

Fir cu fir, prin tainele podoabei capilareFiecare fir de păr care intră în alcătuirea podoabei capilare ascunde o structură complexă, fiind un organism viu, care are nevoie de atenție și îngrijire

Există multe culturi încărcate de tradiții si obiceiuri legate de păr, care confirmă natura sa magică și sacră. Părul este considerat sanctuarul ce găzduiește spiritul lăuntric, înzestrat cu anumite puteri. Se crede că trupul provine dintr-o sculptură modelată de un zeu creator și adusă la viață de respirația divina a spiritului ce sălășluiește în creier.

Chiar si atunci când părul este tăiat, indiferent de vârstă, podoaba capilară este considerată a fi o extensie a persoanei. În consecință, acesta nu ar trebui să fie atins de oricine, de aceea, chiar și în ziua de astăzi, se acordă o mare importanță alegerii unui hairstylist cu care rezonezi. Momentul ales pentru tuns este de asemenea, crucial. La femei, tunderea părului este foarte importantă fiind asociată, de regulă, cu dorința de a porni pe un drum nou, o viziune diferită, o altă etapă a vieții. Este un fel de semnal către Univers că sufletul nostru dorește o schimbare.

Un look nou (sursă imagine)

De aceea, este esențial să optați pentru un stylist profesionist și cu experiență, cu energie pozitivă, care iubește părul și poate să vă sfătuiască întotdeauna, mai ales atunci când vreți schimbări rapide în viață, să începeți prin a schimba tunsoarea, coafura sau măcar culoarea părului.

Fiind un centru al atenției, părul trebuie să te reprezinte pe tine, starea pe care o ai, personalitatea ta, transmițând acele mesaje subtile pe care tu vrei să le transmiți Universului.

DIN DRAGOSTE PENTRU SĂNĂTATEA PĂRULUI TĂU.

EVOLUTION BY MC
Str. Independenței nr. 24, Timișoara
Tel.: 0769 810 109

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept