Sfatul cosmeticienei: Igiena zilnică a tenului - un ritual obligatoriu

Sănătate și frumusețeDora

Curățirea tenului este o operațiune extrem de importantă pentru întreținerea corectă a obrazului. Demachierea se execută în fiecare seară și dimineață, INDIFERENT de ora la care ne culcăm sau de oboseala pe care o resimțim. Este necesar să înlăturăm de pe obraz fardul, impuritățile depuse în timpul zilei și produsele de secreție care rămân pe piele și se descompun. Demachierea nu se referă, așadar, doar la înlăturarea make-up-ului, ci la curățarea tenului, indiferent dacă am aplicat sau nu produse de machiaj pe față în ziua respectivă. Pielea perfect curățată poate respira în voie, condiție indispensabilă pentru vitalitatea, prospețimea și suplețea ei.

Produsele utilizate pentru igiena tenului, adică demachiant, loțiune tonică și cremă (de zi, de noapte, contur de ochi) se aleg în funcție de tipul de ten și, dacă este posibil, cu consultarea unui specialist - medic dermatolog, cosmetician.

Pașii pentru o igienă corectă:

  1. Aplicarea demachiantului. Produsul pentru demachiere se aplică pe față, chiar de 2-3 ori până ce tamponul de vată rămâne curat. Se demachiază mai întâi buzele, prin mișcări circulare. Urmează apoi ochii. Tamponul de vată cu care ne ștergem este bine să fie umezit cu apă, îndepartând mai intâi rimelul de pe gene, după care, cu alte tampoane de vată vom șterge ușor, prin miscari circulare, pleoapele. Pentru o curățire cât mai profundă, crema sau laptele demachiant se întinde uniform pe față și gât, prin mișcări ușoare. Se efectuează un masaj pentru a permite încorporarea impurităților în cremă și se așteaptă câteva minute, după care se îndepartează demachiantul.
  2. Cea de a doua operațiune care urmează curățirii este aplicarea loțiunilor tonice. Ele sunt necesare, chiar în cazul unui ten uscat, deoarece stimulează funcțiile biologice ale pielii și activează circulația sângelui, având totodată și o acțiune tonică, asupra mușchilor.
  3. Dupa curățirea și ștergerea obrazului cu o loțiune tonică, vom aplica tipul de cremă potrivit tenului și momentului din zi (dimineața sau seara). Crema se întinde pe obraz cu mișcări ușoare atât pe față, căt și pe gât. Odată cu întinderea cremei, vom efectua și un usor masaj. Indiferent de natura tenului, pe porțiunea din jurul ochilor, care prezintă o sensibilitate deosebită, se va aplica o cremă specială pentru contur.

Primul si cel mai important pas, către un aspect impecabil este o piele frumoasă. Îngrijirea pielii, în special în sezonul rece, este foarte importantă, deoarece acum tenul este supus unor factori externi, precum frigul și vântul, care deteriorează aspectul sănătos al acestuia.

De asemenea, trecerea de la temperaturile ridicate din casă, la cele foarte scăzute de afară reprezintă un stress suplimentar pentru piele. Tenul, fie uscat, gras sau mixt, suferă în egală măsură din cauza acțiunilor nocive ale vremii. Cel mai bun remediu pentru a lupta cu frigul este o hidratare corectă și menținerea vitalității pielii.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept