Arpi Nailtech - Artă până în vârful unghiilor

Sănătate și frumusețePublimix

O amprentă masculină într-o lume feminină

A reușit într-o lume considerată, aproape în exclusivitate, a femeilor. A renunțat la o carieră de inginer și, după ce o perioadă a activat în domeniul pompelor funebre, s-a orientat spre o meserie mai veselă, dar la care nici nu visa: nails designer. De aproape cinci ani, Arpad Decsi a ridicat la nivel de artă manichiura feminină, în prezent fiind unul dintre cei mai apreciați și solicitați profesioniști din domeniu.

Arpad Decsi

Poșeta ideală, acum o creație la îndemânăO poșetă unicat este visul pe care o artistă cu multă inspirație îl pune în practică, spre fericirea noastră, a femeilor

Școlit de manichiuristul vedetelor americane

Acril, gel, ojă semi-permanentă, pentru Arpad Decsi nu mai au niciun secret. Aventura în lumea design-ului pe unghii a început pentru Arpi (cum este cunoscut de prieteni), în 2012. Pe atunci, era reprezentantul unei firme care se ocupa cu comercializarea produselor profesionale pentru manichiură. „Atunci am participat la primul curs susținut de David Fowler, la București, cel mai bun tehnician în domeniu, din Statele Unite. Este cel care se ocupa de manichiura vedetelor de peste Ocean, printre clientele lui se numără Madonna, Pink, Britney Spears. Mă ocupam de poze, dar eram și atent la ce le învață pe fete la curs. La final, după ce am facilitat comunicarea dintre David și câteva dintre cursantele care nu știau limba engleză, mi-a spus simplu: ar trebui să te apuci de această meserie, ești foarte atent la detalii, ceea ce înseamnă foarte mult în acest domeniu”, își amintește Arpi.

Arpad Decsi la cursul susținut de David Fowler

Deși, la început, a zâmbit când i s-a spus direct că poate deveni nails designer, după numai câteva zile, Arpi a încercat să vadă dacă, într-adevăr, are abilități pentru acestă meserie. Model i-au fost propriile unghii. „Mi-am făcut unghiile la o mână, în acril. Pe vreme aceea, acrilul era la mare modă. Atunci mi-am dat seama că da, pot face așa ceva”, ne-a mai spus Arpi.

Dar chiar și așa, a mai trecut mai bine de un an până când s-a apucat serios de meserie. În 2013, a avut loc cea de-a doua întâlnire cu David Fowler, de această dată cu Arpi în calitate de cursant.

Arpad Decsi și David Fowler

Prima manichiură - 12 ore de muncă

Trecerea la noua meserie nu a fost una tocmai ușoară. Inițial, s-a pregătit pentru specializarea inginerie - calculatoare, dar a lucrat aproape zece ani la o firmă de pompe funebre (cu o scurtă întrerupere când a fost reprezentant de vânzări la o firmă de produse profesionale pentru manichiură). „Am spălat morți, am îmbălsămat, am făcut tot ce trebuie făcut la o firmă cu acest specific. Aveam nevoie de bani și da, am lucrat acolo”, povestește Arpi. Cu zâmbetul pe buze, tânărul nails designer își amintește de prima manichiură realizată în calitate de profesionist cu diplomă în domeniu. Model i-a fost soția (Coralia Decsi, o maestră în domeniul manichiurii cu gel, de la care Arpi a deprins toate amănuntele picturii pe unghii), și a durat nu mai puțin de 12 ore! Dar, spune el, este manichiura pe care nu are cum să o uite.

Arpi Nailtech - manichiură de Crăciun

De atunci, Arpi Nailtech, numele sub care este cunoscut în mediul virtual, și-a perfecționat tehnica în permanență, în prezent fiind unul dintre cei mai căutați profesioniști din România. Picturi migăloase, extensii de unghii, culori în degrade, forme de unghii în trend, aplicare de pietre colorate și cu forme variate, toate le realizează la cea mai înaltă calitate. În medie, o manichiură durează 3-4 ore, funcție de complexitatea ei.

Arpi Nailtech - manichiură univers

Și dacă în primul an a lucrat gratis, treptat, treptat, munca a început să-i fie răsplătită. „Cea mai bună reclamă pentru mine au fost și sunt clientele mele. Vorba despre munca mea s-a dus din clientă în clientă și așa am ajuns ca, în prezent, să nu mai pot să accept nicio clientă nouă. Efectiv fizic nu am timp. Lucrând 3-4 ore la o manichiură, pot face trei cliente pe zi”, ne explică el. Cât privește costurile unei manichiuri realizate de Arpi, acestea pornesc de la 100 de lei și urcă în funcție de complexitate.

Arpi Nailtech - manichiură Mickey Mouse

Rochia de mireasă intră în renovareCu un strop de culoare și multă imaginație, rochia de mireasă poate să aducă magia din ziua nunții în orice clipă a vieții

Trenduri în manichiură

Fiecare zi a lunii este ocupată pentru Arpi. În prezent are în jur de 70 de cliente permanente care vin cu rigurozitate pentru a nu pierde programarea la manichiură, conștiente că, în cazul în care nu ajung în ziua stabilită, până luna următoare nu mai au loc în agenda lui Arpi. Cât privește trendurile în manichiură, Arpi spune că are foarte multe solicitări de picturi. Unghiile migdală, în culori de roz, verde și albastru au fost must have-ul verii care a trecut. Personajele din desene animate sunt extrem de prezente în solicitările clientelor lui Arpi. Evident, există și persoane mai conservatoare, pentru care clasicul french este mereu la modă.

Arpi Nailtech - manichiură french

Dar și la acest stil de manichiură, maestrul David Fowler și-a pus amprenta, venind cu celebrul de acum „baby bloomer” un french care își pierde din intensitate pe măsură ce se ajunge la baza unghiei. Pentru diversificare, poate fi realizat în mai multe culori pastel, toate însă extrem de fine. Arpi recunoaște că, până la urmă, clasicul nu se demodează niciodată, lucru confirmat chiar și de dascălul David care i-a mărturisit că „,vedetele preferă manichiurile simple. Fără picturi, fără a avea această dorință de a fi în trend neapărat ci contează ca mâinile să fie îngrijite”, a conchis Arpi Nailtech.

Arpi Nailtech - manichiură degrade

Referințe:

Arpi Nailtech

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept