Meserie, te iubesc!

Locuri de muncăMonica

Nu-ți place jobul tău? Zâmbește, se poate și mai rău!

Dacă ați avut curiozitatea să răsfoiți Clasificarea ocupațiilor din România și v-ați minunat întâlnind meserii precum: umplutor sifoane, legător de sarcină, gonaci, mamoș porcine sau aglomeratorist, nu vă grăbiți să emigrați, pentru că alte țări au și ele profesiile lor ciudate:

Degustător de mâncare de câini

Nu trebuie să fii câine ca să aplici pentru acest job. Doar un om care și-a transformat curiozitatea din copilărie în carieră. Cu toții ne întrebam ce gust poate avea mâncarea pe care prietenii noștri patrupezi o ronțăiau fericiți. În cele din urmă e un act de dreptate. Și câinii gustă din mâncarea noastră, așa că de ce nu am saliva și noi pe lângă bolurile lor?

Scriitor de notițe de curs pentru studenți

În studenție, se știe, nu ai timp de pierdut. Nici măcar pe la cursuri. Se pare că această profesie, cu tradiții serioase care pornesc de la scribii Egiptului Antic, este apeciată mai ales de studenții la medicină. De fapt, ortografia atât de originală a doctorilor pornește chiar de la lipsa exercițiului, nu de la utilizarea sa excesivă. Un gând nu prea încurajator pentru următoarea programare la medic. Sperăm că măcar le-au citit...

Exterminator de gumă

Deoarece stafiile și gândacii nu mai reprezintă o provocare, a apărut noua generație de exterminatori: cei care înving în luptă dreaptă guma de mestecat. Armele acestor noi Jedi au ORBIT cu aburi resturile lipite ca amintire de cei care au ținut morțiș ca drumul lor prin lume să nu fie în zadar. Trotuarele, băncile (de pe alei, nu de pe Wall Street), parcurile de distracții, parcările rămân cele mai populare destinații pentru gumele scoase la pensie printre dinți.

Clarvăzător telefonic

Cerințele pentru un asemenea job nu sunt mari: îți trebuie un telefon și vei vedea clar ce număr mare de persoane credule există. Spune-le că sunt speciali, că vor avea o viață lungă și fericită și te vor plăti pentru asta.

Identificator de sex pentru pui

Fără scene pasionale și lenjerie provocatoare, serviciul e mai monoton decât pare. Pur și simplu trebuie să desparți masculii de femele înainte de a afla unii de existența celorlalți.

Culegător de creier

NASA, Google sau CERN mai au de invățat. Există locuri unde materia cenușie îți vine pe tavă, fără salarii mari, bonusuri suplimentare si traininguri. În măcelării. Iar cel care se ocupă de întreaga operațiune nu este un HR ci un suflet sensibil, care le scoate animalelor din cap ideea (împreună cu tot ce mai e pe acolo) că pot avea încredere în oameni.

Vânător de furnici

Dăunătorii trebuie exterminați de mici. Furnicile pot dăuna grav sistemului social al lumii în care trăim, pentru că ne arată că se poate munci și că te poți organiza, indiferent de condiții, abilități sau dimensiuni. Astea sunt idei care nu pot conduce la nimic bun. Iar dacă albinele nu își bagă mințile în cap, sunt următoarele pe listă.

Invitate din partea miresei

Credeți sau nu, se poate trăi din asta. Miresele antisociale, care nu cunosc suficiente persoane pentru a-și popula propria nuntă sunt, de fapt, o binecuvântare pentru piața muncii. Unde mai pui că masa și dansul vin ca bonus.

Recuperator de mingi de golf

Nici slujbele la bănci nu mai sunt ce au fost. După prăbușirea pieței imobiliare, pentru că nu mai aveau ce bani să recupereze, și-au trimis oamenii pe terenurile de golf unde s-au refugiat milionarii. O meserie, totuși, serioasă, pentru că e nevoie să alergi prin tufele, bălțile si șanțurile unde mingile de golf încearcă să se ascundă de crosele care le dau atâtea bătăi de cap. Chiar dacă trebuie să găsească până la 3000 de mingi pe zi este poate, mai simplu decât să identifice conturile din Panama ale unor oameni de afaceri.

Agent de publicitate pentru cimitir

Ce poate fi mai motivant decât să ți se facă o ofertă pe termen lung pentru viitorul tău? Loc de veci cu priveliște superbă, baie și Internet, într-o zonă liniștită, cu multă verdeață. Totuși, nu e un job pentru oricine. O statură impunătoare și condiție fizică pentru a scoate un timp cât mai bun la alergare reprezintă avantaje.

Analizator de mirosuri

Acești oameni lucrează în domenii dintre cele mai diverse. Unii sunt angajați de fabricanții de deodorant pentru a mirosi alte persoane la subraț, după ce și-au aplicat diverse produse. Alții, mai norocoși, se ocupă cu igiena orală și miros respirația oamenilor. Totuși, dacă utilizezi mijloacele de transport în comun, te poți bucura de toate aceste experiențe dintr-o dată, într-un pachet all inclusive.

Inspector de chipsuri

Analizarea rondelelor de cartofi prăjiți poate fi o meserie cu adevărat pasionantă, mai ales dacă în background-ul liniei transportoare rulează un film. Presupunem că sunt distruse imediat toate bucățile care nu conțin destule grăsimi și E-uri pentru a reprezenta o amenințare reală la adresa colesterolului. Se înlătură astfel orice risc de a consuma o gustare sănătoasă.

Observator urinar

Nu e o slujbă grea, dacă îți place să privești oamenii dând tot ce au mai bun din ei. Pentru fanii piesei „Give piss a chance”, poate fi apogeul carierei.

Întinzător de riduri

Fără nicio legătură cu doamnele trecute de prima tinerețe, care doresc să arate mai proaspete decât nepoatele lor. Acest job nu îți ia fața pentru că se ocupă de picioare, mai precis de pantofii care trebuie neteziți, cu un fier de călcat pentru a arăta frumos în vitrine. Deoarece un asemenea aparat există în orice casă, ar putea reprezenta o alternativă ieftină la intervențiile de medicină estetică.

Inseminator artificial la zoo

Pare dificil, dar nu e. Sarcina grea îi revine celui care extrage materia primă.

Referințe:

diequa.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept