Suflețel în casă nouă

ImobiliarePublimix

„Un pisoi obișnuit își pune mai multe întrebări decât orice copil de cinci ani”. - Carl Van Vechten

Majoritatea pisicilor nu sunt fani mari ai schimbării. Dacă ar fi putut alege, ar prefera să rămână acolo unde sunt deja confortabile și stabilite. Dar la un moment dat în viața lor, ca și a noastră, majoritatea pisicilor trebuie să treacă de la o veche locație, la una nouă, la fel ca și stăpânul.

Efectuarea tranziției cât mai puțin stresante posibil pentru felina dvs. poate avea mari beneficii, inclusiv reducerea riscului de murdărire a locuinței pe bază de frică, mizerie excesivă și plâns, ascundere, încercări de evadare și agresiune.

Fie că aduceți în casă nouă prima, a doua sau a cincea pisică, este extrem de important să vă pregătiți înainte.

Ce gândește o pisică când schimbă locul

Îndepărtați cablurile electrice, închideți locurile în care pisica ar putea rămâne blocată, asigurați-vă că toate ferestrele au geamurile securizate, verificați să nu fie lăsate capcane de otrăvuri pentru șoareci sau diferite insecte în orice loc din casă.

Luați pisica într-o cameră care va rămâne relativ liniștită. Păstrează-ți pisica în această cameră „de bază” pentru primele câteva zile petrecute în casa nouă. Acest lucru îi va permite să se obișnuiască treptat cu atracțiile, sunetele și mirosurile noii sale case. În acest timp, încercați să petreceți cât mai mult timp alături de ea. Se va simții în siguranță alături de dvs. într-un loc complet nou și străin. Păstrarea pisicii într-o singură cameră o va face, de asemenea, să-și găsească ușor cutia de nisip, hrana și apa.

Când începeți despachetarea lucrurilor, dați treptat pisicii accesul la restul casei, câte o cameră la un moment dat. Dacă nu este posibil să închideți ușile pentru a limita accesul, supravegheați îndeaproape pisica în timpul sesiunilor de explorare scurte, asigurându-vă că totul este în regulă cu ea.

Ce gândește o pisică când schimbă locul

Ce gândește o pisică când schimbă locul

„Bună! Despre noua ta casă aș vrea să spun și eu câteva lucruri:

  • Casa ta este nouă pentru mine, așa că sunt puțin nervos și timid.
  • Mi-ar lua câteva zile să mă simt confortabil, deci vă rog să aveți răbdare.
  • Te rog, nu mă căuta. Voi începe să mă joc când mă simt mai confortabil.
  • Voi învăța despre noua casă mirosind totul.
  • Pentru că totul este nou, s-ar putea să fug de voci puternice, zgomote și mișcări rapide.
  • Am nevoie de momente de liniște la fel ca tine, să găsesc un loc ascuns și să-mi iau un pui de somn.
  • Puneți cutia mea de nisip într-un loc liniștit și permiteți-mi să o folosesc singură.
  • Asigură-te că nu mă lași afară. Nu știu unde locuiesc și mă voi pierde.
  • Și un ultim lucru. Nu uitați să închideți ușa când plecați. Sunt în mod natural foarte curios!”

Există o mulțime de lucruri pe care pisicile le fac pentru a vă arata dragostea lor. De exemplu, atunci când își folosesc lăbuțele pentru a se împinge pe o suprafață moale, cum ar fi talia dvs. este un semn al afecțiunii pentru dvs. ele învață acest lucru ca pisoi cu mama lor.

Ce gândește o pisică când schimbă locul

Ca și în cazul oamenilor, contactul vizual este o formă importantă de comunicare. Când pisica se uită la dvs. și vă oferă o clipită înceată, atunci să știți sigur că vă iubește. E echivalentul unui sărut, deci să fiți onorat.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept