EZZO - Design la el acasă

ImobiliareMonica

AVERTISMENT!

EZZO Design nu e o firmă oarecare. Nu îi alegeți doar pentru a vă face o ofertă la metru pătrat. Pentru ei, design-ul unui spațiu nu se măsoară în suprafețe, ci în suflete. Ale celor care vor locui acolo și ale celor care vor lucra pentru asta. O garsonieră poate fi o provocare la fel de mare ca un restaurant. Fiecare proiect pornește la drum cu prezumția de inovație - revelație. Luați în calcul să lucrați cu ei doar dacă sunteți pregătiți să explorați noi teritorii ale spațiului personal sau profesional.

Opera din Sydney, clădirea care plutește pe apă și unde evenimentele artistice sunt la ele acasăOpera din Sydney a plecat de la imaginația bogată a unui arhitect danez, ajungând să devină simbolul reprezentativ al continentului australian

Când design-ul îți face loc

Locuința reprezintă cel mai intim spațiu pentru fiecare, locul în care ne deschidem, redevenim noi înșine, ne conectăm cu cei apropiați, lăsăm măștile deoparte. Dacă vrem ca locul numit acasă să ne ofere confortul și intimitatea pe care le dorim, atunci exercițiul de sinceritate trebuie să debuteze încă de la discuția cu proiectantul. Echipa care se ocupă de conturarea viitorului tău cămin devine aproape terapeutică. Intrăm cu ei în detalii legate de ce ne place și ce ne calcă pe nervi, cum ne relaxăm, care ne sunt pasiunile mici și mari, cum ne imaginăm locul și încadrarea noastră în peisajul interior (la propriu și la figurat). Acum nu ne gândim să salvăm aparențe, ci să apărem în adevărata noastră lumină, pentru ca nevoile personale ale fiecăruia să intre în armonie cu spațiul. Cei de la EZZO consideră că designerul nu se ocupă doar de frumos. De fapt, de frumos se ocupă destul de puțin. Partea asta cu frumosul este deja intrată în sistem și se declanșează instinctual. După 10 ani de experiență, estetica a intrat în „codul genetic” și curge odată cu ideile. Optimizarea spațiilor presupune muncă, atenție la detalii și la identificarea materialelor.

Locuință personală, amenajată de EZZO Design (sursă imagine)

Casa de vis - așa cum este ea imaginată de fiecare, indiferent de dimensiune, stil etc - are nevoie să păstreze, totuși, o proporție corectă între frumos și util. În viziunea EZZO Design, obținerea acestui raport balansat se realizează astfel: se pun pe hârtie toate, dar absolut toate, necesitățile practice, sau altfel spus, „utilul” și se urmărește ca acestea să fie integrate în proiect și puse în practică. Nimic pe lumea asta nu rezistă dacă nu are un schelet solid, util, bine gândit.

Când au fost rezolvate toate problemele ce țin de „util”, se poate trece mai departe către frumos și aici nu mai este nevoie de echilibru. Frumos poate fi oricât de mult sau de puțin, dar util. Dacă este mai puțin decât ce se cere, atunci e artă, nu-i design.

Bucătărie amenajată de EZZO Design (sursă imagine)

Cu design-ul prin spațiu

Apropo de ce e mult sau puțin, există o tendință de a ține pasul cu trendul așa-numit minimalist, adesea asociat doar cu eliminarea unor piese de mobilier din încăpere. Minimalismul pur-sânge este mai mult o formă de artă, ducând aranjarea spațiului în zona sugestiei și a abstractului. O cameră goală, zugrăvită în alb, având în mijloc un scaun roșu este un proiect cu adevărat minimalist. Însă, spun cei de la EZZO, minimalismul autentic iese din discuție într-un peisaj balcanic. Minimalismul pornește de la un mod de viață și poate avea ca finalitate un stil de design ambiental. Încă nu au întâlnit omul / clientul care să ceară minimalism și să și-l asume, în clipa când a înțeles ce a cerut, de fapt.

Să faci minimalism pentru un client din zona balcanică înseamnă să păstrezi toate acareturile specifice unei case normale, dar să le ascunzi cum știi mai bine, în așa fel încât să pară că totul e curat și simplu.

Când ai nevoie de servicii de curățenie, poți lucra cu o firmăServiciile de curățenie profesionale oferită de o firmă sau de un particular îți pot reduce costurile, economisind timp și bani

Trebuie spus că minimalismul - sau ceea ce se înțelege prin el - nu are legătură și cu minimizarea bugetului. Mai ales că spațiul personal sau profesional care se dorește a fi amenajat va fi și o marcă socială a beneficiarului. Distanța dintre „necesitățile” clientului și „viața socială” este strâns legată de adâncimea buzunarului. Dacă ești mai constrâns financiar, îți amenajezi un loc de grătar la tine în curte, însă, dacă îți permite „timpul”, poți să îți inviți prietenii la piscină, la o partidă de tenis, la barul privat din curte cu televizor mare , la o vizită pe domeniul tau, echitație sau, de ce nu, în propriul parc de distracții. Acum, mai contează și cum îți alegi prietenii și cât de greu impresionabili sunt.

Elemente de decor

Tot bugetul este cel care determină apelul la specialiști (la rândul lor, diverși ca tipuri de abordare și tarife) sau adoptarea variantei autodidacte „lasă că știm și noi cum să punem mobila”. Fiecare variantă își are avantajele sale, însă trebuie precizat faptul că design-ul este o activitate extrem de complexă. La fel cum o simfonie cere partituri pentru fiecare instrument și o coordonare a unui număr mare de muzicieni, fiecare cu propria pregătire, la fel și aici, specialiștii duc/aduc cu ei un bagaj de cunoștințe care sunt puse la dispoziția clientului. Vorbim de materiale, modul de montaj, combinarea materialelor, valori , informații cu privire la executanți buni, comercianți serioși, ordinea în care se fac lucrările, abilități estetice, proporții, cantități, contraste, un limbaj tehnic, scris, desenat și vorbit.

Eclectico, un alt proiect marca EZZO (sursă imagine)

Casa reprezintă un univers întreg, trebuie privită, evaluată în ansamblu, trebuie văzută în evoluția sa spre opera finită. Casa nu trebuie sa îți dea o stare de bine dacă nu este gata. Nu există stare de bine „la roșu”, „la gri” sau „la alb”. Beneficiarii vin și admiră culoarea pereților și își dau cu părerea fără să ia în calcul tot ansamblul. Așa ceva nu există. Imaginați-vă ce ar însemna să scoatem interiorul unei mașini (scaune, bord, tapițerie...), cum ar putea să placă unui client? Casa nu va fi niciodată folosită goală, lipsită de funcții, utilități, necesități.

Fiecare proiect are, pentru EZZO Design, o viață proprie, individualitate și personalitate. Este un copil pe care îl aduc pe lume în chinurile creației, îi proiectează traseul și îl ajută să pășească în întâmpinarea destinului său.

Premiul ELLE Decoration Design Awards, acordat EZZO Design (sursă imagine)

Dacă doriți să pășiți într-o lume guvernată de originalitate și personalitate, aveți șansa unei vizite, chiar aici:

http://ezzo.ro

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept