Un aparat pentru aspirațiile tale

ElectrocasniceAdrian S.

Inspiră și aspiră

Este destul de dificil când vine vorba să-ți cumperi un aspirator nou. Există o varietate mare de modele, tipuri și prețuri, mereu nu ai suficient timp să te documentezi, iar informația e subțire și dispersată. Până să ajungi la analiza prețurilor, trebuie să știi să-ți formulezi pretențiile, dacă tot faci o achiziție pentru câțiva ani.

Iată în continuare cinci lucruri pe care e bine să le iei în considerare când vrei să îți alegi un aspirator.

Ce spații vei curăța?

Este foarte important să știi ce planuri ai. Vei face curat în casă, în mașină sau în magazinul de prezentare? În funcție de răspuns, vei alege un model mai mare, unul mai mic sau poate unul profesional. Dacă ai animale de casă, trebuie să te îndrepți spre un model ce aspiră bine părul de animale. Pentru scări și spații strâmte, vei avea nevoie de un model ușor și manevrabil. Pentru spații acoperite de covoare, îți trebuie un aspirator puternic care nu se încălzește în scurt timp, pentru încăperi mari și fără obstacole un aspirator cu senzor și cu funcționare autonomă pe baterii și telecomandă.

Vertical sau orizontal?

Dacă ai locuința pe un singur nivel modelul vertical îți va fi suficient, el va fi bun de asemenea pentru cei care nu se pot apleca sau ridica. Modelele orizontale îți oferă mai multă libertate și dacă ai locuința pe două nivele îl vei căra mai ușor. Când vine vorba despre depozitarea lor s-ar putea ca modelul vertical să fie mai lesne de ascuns în debara.

Filtrele HEPA

O caracteristică importantă la cumpărarea unui aspirator sunt filtrele HEPA și calitatea aerului. Aceste filtre purifică aerul prin eliminarea particulelor de praf din aerul aspirat, dar necesită achiziționarea periodică a unor noi filtre. Trebuie să te asiguri ca nu e foarte complicat să le înlocuiești pe cont propriu, când va trebui.

Cu sau fără sac de praf?

Trebuie să te gândești și la acest lucru când cauți cel mai bun aspirator pentru tine. Cu sac de praf incorporat îți economisește niște bani, pentru că nu va trebui să cumperi mereu saci de hârtie de rezervă, dar îți va fi mai incomod când trebuie să-l golești de mizerie.

Putere și performanță

Când alegi un aspirator trebuie să ai în calcul și acest lucru. Până la urmă, e vorba de bani pe termen lung. Puterea motorului măsurată în watt reprezintă consumul aparatului. În medie, un aspirator consumă 2.200-2.500 W/h. Multă lume poate crede că, odată cu creșterea puterii electrice consummate, aspiratorul e mai bun. Nu întotdeauna este chiar așa, pentru că sunt mai mulți factori care determină calitatea aparatului. E mai corect față de planetă să te orientezi spre clasa de eficiență energetică, dacă aceasta este specificată, A++ fiind varianta cea mai economică.

Referințe:

vacuumcleanersv.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept