Lumea este o scenă și viața o continuă muzică

EcoPublimix

„Nu mă satur niciodată să învăț acest alfabet măreț al naturii. În fiecare zi caut să descopăr o literă nouă”. - Victor Hugo

Pe râul Setsuri din Hokkaido, în nordul Japoniei,

Odată ce soarele începe să urce, vaporii se ridică de pe apă, înconjurând copacii, în cristalul alb strălucitor, pe un pod, se zăresc siluetele a câtorva dintre cele mai râvnite și cele mai venerate creaturi de pe Pământ, ieșesc din ceață: Macara Roșie-Coroană sau Japoneză, Grus Japonensis.

Aceste păsări cu picioare lungi, subțiri, cu penele ca de albă de zăpadă, simbolizează frumusețea și longevitatea, ele pot trăi timp de 40 de ani sau mai mult și la fel ca lebedele, se leagă pe viață.

Păsări dansatoare - grus japonensis

În zori, pe măsură ce soarele palid începe să încălzească pământul, perechile se întind, se dau în față și se salută reciproc.

Cu aripile ușor înălțate, în timp ce trâmbițau cu voce tare și aburi se ridicau din ciocurile lor, perechea începe să danseze, să plece capul, să de-a din aripi, să sară în sus și în jos și să se rotească, uneori ridicând mici crengi și frunze, aruncându-le în aer.

Impulsul lor declanșează și alte cupluri de păsări să facă același lucru, până când întreaga turmă este în pas de dans. Pentru aceste păsări elegante, lumea este o scenă si viața o continuă muzică.

Timp de peste 1.500 de ani, au fost venerate ca simboluri de fidelitate, longevitate, fericire și noroc. Scrise în mituri și folclor, pictate și sculptate, pliate și țesute, prezentate pe bancnote și pe aripile coastelor avioanelor japoneze, astăzi sunt clasificate drept o icoană națională.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept