Valoarea incalculabilă a vieții sălbatice

EcoPublimix

„Stăpânim natura prin a ne supune ei”. - Francis Bacon

Animalele și plantele care trăiesc în sălbăticie au o valoare intrinsecă și contribuie la aspectele ecologice, genetice, sociale, economice, științifice, educative, culturale, recreative și estetice ale bunăstării umane și dezvoltării durabile.

Ziua Mondială a Florei şi Faunei Sălbatice este o ocazie de a sărbătorii numeroasele forme frumoase și variate de faună și floră sălbatică și de a crește gradul de conștientizare a multitudinii de beneficii pe care conservarea le oferă oamenilor.

Ziua Mondială a Florei şi Faunei Sălbatice (sursă imagine)

În același timp, ne amintește de necesitatea urgentă de a intensifica lupta împotriva criminalității sălbatice și a reducerii induse de om a speciilor care au impacturi economice, sociale și de mediu pe scară largă.

Oceanul conține aproape 200.000 de specii identificate, dar numărul lor real poate fi de milioane. Peste trei miliarde de oameni depind de biodiversitatea marină pentru mijloacele lor de trai. Mediul sălbatic marin a susținut civilizația și dezvoltarea umană de-a lungul mileniilor, de la furnizarea alimentelor și alimentației la materiale pentru artizanat și construcții. De asemenea, ne-a îmbogățit viețile culturale, spirituale și recreaționale în moduri diferite.

Conservarea fluturilor va îmbunătăți întregul mediu al vieții sălbatice și va îmbogăți viața oamenilor acum și în viitor.

Ziua Mondială a Florei şi Faunei Sălbatice

Mii de oameni călătoresc în fiecare an în căutarea fluturilor. Tururile ecologice aduc venituri valoroase multor țări europene și țărilor în curs de dezvoltare din întreaga lume.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept