Șah la regină

DivertismentMonica

Când regina nu-i acasă...

nimic nu poate sta în calea supușilor săi devotați, care sacrifică orice pentru a o scăpa din primejdie. Relaxați-vă, nu se întâmplă în lumea oamenilor, ci doar în lumea albinelor. Niciun obstacol nu e prea mare pentru micile zburătoare când vine vorba de o misiune de salvare.

Regina șoselelor

Când Carol Howarth și-a parcat autoturismul Mitsubishi în orașul Haverfordwest, din Wales, pentru a face niște cumpărături, habar nu avea ce dramă urma să provoace. În timp ce se plimba liniștită prin magazin, 20 000 de albine s-au strâns pe mașina ei. Un localnic, Tom Moses, a văzut invazia zumzăitoare și a chemat o echipă specială de intervenție pentru a vedea ce se întâmplă și ce se poate face pentru a opri asediul, fără ca albinele sau oamenii să înregistreze pierderi.

„Era un adevărat spectacol”, își amintește el. „M-am apropiat și am văzut pe mașină o uriașă pată maronie care vibra ca un motor. O mulțime de oameni priveau uimiți și făceau poze. Mi-am făcut griji pentru că eram în mijlocul orașului și se putea întâmpla ca, dintr-o prostie, cineva să aibă de suferit”.

Echipa de specialiști a preluat problema, iar când proprietara mașinii s-a întos, totul părea să fie în ordine.

Eroare, însă. Albinele nu se dau bătute cu una, cu două. Au reperat mașina în mișcare și s-au luat după ea. Carol și-a dat seama a doua zi că o parte dintre albine au urmărit-o până acasă. Scenariul devenea mai palpitant, așa că a pus mâna pe telefon și a chemat din nou echipa de intervenție. Aceștia și-au dat seama că regina fusese cumva prinsă în interiorul mașinii. Probabil intrase acolo atrasă de ceva dulce și a rămas blocată într-un gol sau din cauza ștergătorului, în partea din spate. Credinciosul ei roi de 20 000 de albine a urmat-o, încercând să o salveze cumva. Când mașina se opera, acestea se așezau pe portbagaj, cel mai apropiat loc de cel în care se afla regina captivă din interior. Atâta devotament e demn de toată admirația, așa că prizoniera și familia ei au fost reunite, fără ca nimeni să fie rănit.

Întâmplarea a fost una suprinzătoare chiar și pentru apicultori. Deși albinele își urmează în mod natural regina, totuși performanța de se ține timp de două zile după o mașină, prin oraș și pe șosele aglomerate e un adevărat act de eroism. Așa că, nu vă puneți cu albina, că-i mai tare ca mașina!

Referințe:

treehugger.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept