Legi cu surprize – varianta „Kinder” pentru adulți

DivertismentMonica

Cui nu îi plac surprizele? Poate doar celor care au plătit amenzi sau au au avut parte de un sejur la răcoare, în baza unor legi mai vechi sau mai noi care nu au nicio legătură cu logica. Despre multe din aceste legi ai putea crede că sunt bancuri. Însă ele reprezintă acte normative în vigoare, care își produc efecte pe teritoriul statelor în care au fost emise. Somnul rațiunii naște mostre de genul celor de mai jos:

  1. În Singapore, doar guma medicală de mestecat poate fi vândută legal. Dacă plănuiești să vinzi gumă de mestecat obișnuită, pregătește și 1000 de dolari, pentru că aceasta este valoarea amenzii. După cum se știe, perseverența este răsplătită, așa că, dacă insiști să scoți pe piață banalul produs, pentru a doua oară, valoarea infracțiunii este cotată la 2000 de dolari, iar bonus primești și o zi de muncă în folosul comunității. Atunci când simți nevoia să scuipi în sân auzind despre asemenea pedepse, mai bine te abții. Scuipatul este ilegal în Singapore și se pedepsește cu închisoarea. De multe ori, pe stradă sau pe stadion ne-am dori să se aplice și la noi, dar probabil că ar fi depășită cu mult capacitatea spațiilor de detenție. Așadar, în Singapore, înghiți în sec și nici în glumă nu vinzi gumă!
  2. Se știe că în America primează grija față de om, și chiar față de neveste. Ca dovadă, în statul american Arkansas este încă în vigoare o lege din 1800, care precizează că soțul poate să își bată soția, dar numai o dată pe lună. Bătaia regulată, primită la data fixă, precum salariul, stă, fără îndoială, la baza unei familiii fericite. Nevasta știe exact când se poate programa la cosmetică și când e bine să anuleze întâlnirile cu prietenele.

  1. În completarea prevederilor legale de mai sus vine actul normativ din Vermont, prin care se stabilește că soția are nevoie de acordul soțului pentru a purta proteză. Putem presupune că acordul este dat în funcție de aportul adus de soț la extragerea dinților nevestei, prin tratamentul lunar de frăgezire.
  2. Până la urmă, matriarhatul sare de unde nu te aștepți, tocmai din Hong Kong. Aici există o lege care permite soțiilor să își omoare soții dacă îi prind că le înșeală. Însă trebuie să execute această operațiune prin forțe proprii, adică cu mâinile goale. O explicație rezonabilă pentru numărul crescând de practicante ale artelor marțiale. Oricum, dacă vă simțiți cu musca pe căciulă, nu acceptați invitația soției de a vă reface căsnicia printr-un sejur în Hong Kong!
  3. În India, însă, bărbații își iau revanșa. Cei plini de datorii pe care nu au cum să le plătească, își pot oferi soția în contul banilor, până la achitarea sumei. În sfârșit, o țară în care meseria de director de bancă poate fi cu adevărat interesantă!
  4. Revenind în leagănul democrației, America, trebuie spus că în Iowa este ilegal ca un bărbat cu mustață să sărute o femeie în public. Nu există precizări legate de situația în care o eventuală grevă a cosmeticienelor ar face ca femeia să fie cea cu mustață. Nu știm cum au gestionat situația miile de lumbersexuali apăruți pe piață și obligați să își înfrîneze accesele de iubire în public.
  5. Morții cu morții, vii cu viile. Perfect adevărat pentru Franța, țară viticolă, în care nu ai voie să te căsătorești cu o persoană decedată. Sigur, e o discriminare față de cei de pe celălalt tărâm, dar aceștia pot oricând să ceară azil politic in România, unde își vor exercita liniștiți dreptul la vot. Să nu rămânem totuși cu impresia că francezii nu își respectă eroii, vii sau morți. Aici e ilegal să botezi un porc cu numele Napoleon, pe când la noi, fiecare gospodărie mai răsărită are în ogradă cel puțin un personaj istoric sau om politic.
  6. În timp ce în Franța nu te poți căsători cu morții, în Utah, dacă se întămplă ca alesul inimii să fie propriul verișor, trebuie să aștepți până sunteți amândoi aproape vii, la vârsta de 65 de ani. Căsătoria între verișori este oprită pentru cei care încă nu au atins acest prag al înțelepciunii, înainte de care nu poți aprecia cu adevărat deliciile cosangvinizării. Bine, cel puțin, că nu îți este limitat numărul de încercări, așa cum se întâmplă în Kentucky, unde nu ai voie să te căsătorești cu același bărbat de mai mult de trei ori. Pentru femeile care se încăpățânează să locuiască în continuare în acest stat, cursurile de managementul deciziilor reprezintă un must have!

  1. Pentru o necesară revizuire a Legii Învățământului, putem trage învățăminte din legislația internatională. Aplicarea acestor principii ar conduce, poate, la scăderea numărului de elevi, dar și la scăderea numărului de analfabeți funcționali, o categorie foarte populară în rândurile absolvenților români In Bangladesh, de exemplu, chiulitul de la școală este interzis de lege, spre disperarea proprietarilor de baruri. Orice elev prins în afara orelor de curs, ajunge la închisoare. Ce-i drept, mai bine mai devreme decât mai târziu, cum se întâmplă la noi cu elevii care parcurg mai întâi o glorioasă carieră de activități extrașcolare: fumat, alcool, furtișaguri, agresiuni nevinovate. Cu un asemenea sistem de învățământ, elevii din Bangladesh au șanse mari de a-și continua studiile în China, unde e obligatoriu ca o persoană să fie inteligentă pentru a merge la colegiu. Da, știm, pare un film SF chinezesc, unde luptătorii parcurg 15 m în aer. Cel puțin ei sunt în aer doar la capitolul efecte speciale, nu la capitolul cultură generală. Nu e de lepădat nici actul normativ din statul american Washington, care stabilește că, dacă un cetățean se laudă în public că are părinți bogați și influenți, persoana în cauză ajunge la închisoare. Deși, dacă îi are într-adevăr, poate să cumpere un tânăr absolvent care să scrie o carte pentru el și să scape după câteva zile. Cu condiția să o doneze la biblioteca școlii.
  2. Zilele de școală trec ele mai greu, dar totuși trec. Vine seara și, odată cu ea, tot felul de interdicții. Din păcate, iubitorii de manele sunt nevoiți să rămână fideli stațiunii lor de suflet, Mamaia, chiar dacă și-ar fi dorit, pentru diversitate, să participe la o seară tradițională cu mici în Honolulu, Hawaii. Aici cântatul la volum mare este interzis după căderea serii. Așa că, la ce să bați atâta drum? În Elveția, cultul serilor liniștite este dus la extrem. Aici legea te oprește să tragi apa la toaletă după ora 10,00 seara. O dietă echilibrată și ieșiri dese în natură, iată secretul vieții fericite a elvețienilor!
  3. Viața, oricât de fericită ar fi, se termină la un moment dat. Însă, în Anglia trebuie să alegi nu atât momentul, cât locul. Funcționarea democrației britanice nu poate fi perturbată nici măcar de un binemeritat deces, pentru că legea îți interzice să mori în Parlament. Se pare că legislativul e un spațiu incompatibil cu lumea celor drepți.

Referințe:

thoughtcatalog.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept