Cum îi pregătim pe cei mici pentru marile sărbători?

CopiiAna Maria

Linu-i lin...

... dar și programul nostru-i plin. Când spunem Crăciun, deja se aprind o mie de beculețe, de la lista de cumpărături, la mirosul de cozonaci și pregătirea mesei festive, de la vizitarea rudelor și prietenilor, la organizarea primirii moșilor magici și colindătorilor.

Ca adulți, știm deja că trebuie să ne așteptăm la o mulțime de evenimente. Este extrem de important să ne păstrăm bucuria acestor momente, mai degrabă decât să ne lăsăm copleșiți de multitudinea lucrurilor pe care le avem de făcut. Să ne gândim că luna decembrie este cea mai veselă din an și ne oferă prilejul de a face să dispară ca prin farmec toate problemele avute până acum.

Crăciunul în familie

Crăciunul, prin ochii copiilor

Când se apropie sărbătorile de iarnă, cu toții ne întoarcem, măcar un pic, în anii copilăriei. Cel mai frumos mod de a trăi aceste momente este de a le vedea prin ochii copiilor. La ei, bucuria este proaspătă și vie, fără grijile și preocupările adulților. Atunci când le vedem privirea strălucitoare și zâmbetul deschis în așteptarea moșului mult iubit, simțim cu adevărat că spiritul Crăciunului nu o poveste de adormit copiii, ci o istorie care înfrumusețează toate vârstele. Stă în puterea noastră să transformăm aceste zile în amintiri memorabile, care să stârnească emoție și peste ani.

Cum introducem copiii în atmosferă?

Pentru copiii care merg la grădiniță și scoală, lucrurile sunt mai simple. Aceștia sunt introduși în atmosfera de Crăciun de când încep pregătirile de serbare, unde învață cantecele și poezii.

Însă nimic nu poate înlocui poveștile spuse acasă, în timpul pregătirilor. Copiii adoră să trebăluiască, așa că pot fi implicați în decorarea casei și chiar în pregătirea delicateselor pentru masa de sărbătoare.

Pentru mămicile de fetițe, e un prilej nemaipomenit să se distreze împreună la bucătărie. Aluatul e la fel de interesant ca plastilina și bucuria de a descoperi împreună magia gătitului, compensează amprentele de făină de pe mobilă. Cel puțin, pentru haine nu aveți de ce să vă faceți griji, pentru că acum puteți să rămâneți și gospodine și cochete, cu șorțulețele mamă - fiică, de la Zâna Scutecel.

O sărbătoare cu semnificație

E bine ca cei mici să știe că perioada de Crăciun nu se rezumă doar la venirea Moșului și la mâncăruri delicioase. Spuneți-le povestea nașterii lui Isus și tot ceea ce e legat de semnificația spirituală a acestei sărbători. Cel mai important e să vă faceți timp pentru copii și să organizați sărbătoarea alături de ei. Momentele petrecute împreună valorează mai mult decât jucăriile scumpe sau meniurile sofisticate. Sunt atât de multe idei de activități în familie: învățați colinde (ascultați și cântati împreună), jocuri în care să fie implicați, împodobiti casa, alegeți globurile și jucati-vă cu beculețele.

Imaginația este cea mai frumoasă cale pe care un copil pășește spre viațăCopiii, prin imaginație și creativitate, creează o lume plină de povești, în care totul e posibil și în care și noi, cei mari, putem deveni eroi

Sfat! Nu le schimbați programul doar pentru că sunt sărbătorile! Copiii au nevoie de aceeași rutină și același program de masă și somn. Nu vă doriți copii smiorcăiți și epuizați!

Conectați-vă mai mult cu copiii în această perioadă. Bucurați-vă de momentele de comuniune și intimitate cu cei dragi, apreciați simplul fapt că sunteți, că existați.

Referințe: zanascutecel.ro

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept