Bonă sau creșă? Cum alegem?

CopiiAna Maria

Pe mâna cui lăsăm copilul?

Puiuțul vostru a venit pe lume și ați trăit cele mai frumoase momente ca părinți. Cu toate dificultățile, nopțile nedormite, grijile, întrebările, întotdeauna primele luni din viața copilului vor păstra în amintire un loc magic. Însă tot ce-i bun, trece repede, la fel și perioada petrecută non-stop cu mica noastră minune se va încheia mult mai curând decât ne-am dori. Reîntoarcerea la muncă e un pas delicat și important. Cine ar fi suficient de calificat pentru ca noi să îi încredințăm comoara noastră, când știm bine că cel mai bun loc este în brațele părinților? Și totuși, uneori, din diverse motive,  mama trebuie să se întoarcă la muncă mai devreme de 2 ani. Care sunt criteriile de care e bine să ținem cont atunci când suntem puși în situația de a alege între bonă și creșă?

Asigură sănătatea copilului tău, pas cu pasOrganismul bebelușului știe cel mai bine când este pregătit să facă următorul pas, așadar nu îl grăbiți, pentru că îi riscați sănătatea!

Alegeri aprofundate

Niciodată nu va fi prea multă analiză sau prospectare a variantelor atunci când trebuie să alegi unde își va petrece ziua cel mai prețios membru al familiei, în timp ce tu ești la serviciu. Siguranța, sănătatea, confortul, educația, dezvoltarea fizică și emoțională, afecțiunea și resursele financiare, toate sunt aspecte care trag la cântar. Ne-am dori o soluție magică, prin care toate cerințele noastre să fie împlinite la superlativ. Din păcate, soluțiile magice rămân în zona poveștilor și desenelor animate, iar noi trebui să găsim soluții din lumea reală.

Dacă nu aveți bunici disponibili sau nu doriți să apelați la această metodă tradițională de baby-sitting familial, alternativele cel mai frecvent utilizate sunt bona sau creșa. Psihologii sunt cu toții de acord că un copil se dezvoltă sănătos pe toate planurile, atunci când atașamentul îi este asigurat de o persoană, fie ea și străină. Pentru asta are nevoie de cineva care să răspundă nevoilor sale fizice, dar și emoționale (îmbrățișare, înțelegere, afecțiune, atenție și  răbdare).

În ambele tabere (bone sau educatoare / îngrijitoare de la creșă) există, ca în orice profesie, exemple pozitive și negative, profesioniști și amatori, oameni dedicați sau superficiali. Așadar, omul sfințește locul se aplică în mare măsură aici. Dacă alegeți bona, căutați cu grijă, cereți recomandări, testați-o. Dacă alegeți creșa, luați-vă timp să cunoașteți personalul și să petreceți timp prin preajma lor.

Un scaun de mașină ales inteligent și atent poate salva viețiScaunul de mașină a devenit un must have al părinților și copiilor din zilele noastre, datorită frecventelor deplasări și a nevoii de asigura protecția micilor călători.

Și într-un caz și în celălalt, să aveți în vedere că acomodarea va dura minim o lună - două, dar fiți pregătiți și să schimbați locul sau persoana pentru că se poate dovedi că nu e soluția potrivită pentru copilul vostru.

Avantajele unei bone:

Deși scumpă, o bonă suplinește adesea dragostea oferită de părinți și bunici (sursă imagine)

Dezavantajele unei bone:

Există și bone care nu acordă întreaga lor atenție celor mici (sursă imagine)

Avantajele unei creșe:

Creșa este un spațiu care oferă copiilor și părinților siguranța unei îngrijiri profesionale (sursă imagine)

Dezavantajele unei creșe:

Să vorbim corect pe limba copiilor, cu cuvintele noastreToți copii vor vorbi mai devreme sau mai tarziu, însă depinde de noi să pronunțe cuvintele într-un mod cât mai corect

Oricare ar fi soluția pentru care optați, alegeți cu sufletul. Important este să fiți liniștiți cu decizia luată. Ambele variante implică riscuri și nici una dintre ele nu este ușoară.

Pentru mămici, tătici și chiar pitici, de toate pentru toți, informații, povești, trucuri și lucruri numai bune de folosit zi de zi, găsiți în palatul de cleștar, construit cu drag și har de... Zâna Scutecel

foto creditzotographics.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept