Ziua Îndrăgostiților pentru părinți...

CopiiAna Maria

Dragi părinți,

Valentine's Day vine și anul acesta, însă nu e cazul să scrâșniți din dinți. Dacă ați început deja să vă faceți griji (cu cine lăsăm copiii, când ajung la coafor, oare care era culoarea ei preferată etc etc), numărați până la 10, respirați adânc și relaxați-vă. 14 februarie este despre iubire, în general, nu doar în particular și e menită să aducă bucurie, nu stres. Să aniversezi iubirea nu e o rușine, așa că pot fi incluși și cei mici în program. Mai mult, nu e nevoie să ne cramponăm de o dată din calendar pentru a ne dovedi dragostea. Escapada în care am visat să mergem doar noi, singuri-singurei, nu e obligatoriu să se întâmple de Ziua îndrăgostiților, ci poate fi pusă în practică oricând avem la dispoziție o bonă sau un bunic. Cu puțină creativitate, Valentine's Day poate deveni o sărbătoare amuzantă și educativă pentru întreaga familie, fără a pierde din romantism și, mai ales, fără griji inutile.

Părinții oferă copiilor modele de comportament pe care cei mici le vor copiaCopiii învață imitând comportamentul părinților, de aceea, cea mai bună metodă educativă este exemplul pozitiv pe care îl putem oferi prin vorbe și fapte

All we need is LOVE!

Părinții se întreabă adesea cum ar putea păstra și îmbunătăți legătura cu copiii, având în vedere programul extrem de încărcat al tuturor. Secretul stă în exploatarea fiecărui moment. Deoarece Valentine's Day e o sărbătoare a iubirii, poate oferi cadrul perfect pentru exprimarea afecțiunii în familie, între părinți, între părinți și copii și între frați.

Dragostea se împarte frățește (sursă imagine)

Toți avem nevoie de apreciere, să simțim dragostea celor din jur. Dar, în ciuda bunelor intenții, adesea uităm să le spunem celor apropiați cât de mult înseamnă pentru noi. 14 februarie oferă un prilej de a recupera aceste scăpări. Iată câteva idei simple și la îndemâna oricui de a spune „te iubesc” tuturor celor care ne sunt aproape de suflet.

Cadouri personalizate

Darurile de Valentine's Day (și darurile în general) nu ar trebui să fie despre valoarea financiară a produsului în sine. Din păcate, asta se întâmplă tot mai frecvent și se ajunge la o percepție total greșită cu privire la modul în care iubirea și aprecierea pot fi exprimate. Un cadou reprezintă un simbol, sentimentele pe care le avem față de o persoană, e ceva ce să atingă cea mai profundă coardă a sufletului, să arate că ne-am gândit, că ne pasă, că ne-am implicat în alegerea sau chiar crearea darului. O felicitare hand made, o poezie, timp petrecut împreună, participarea la un eveniment, o zi la spa sunt cadouri mult mai prețioase decât obiectele concrete.

Cadouri personalizate, pentru persoane specialeUn cadou personalizat rămâne o dovadă, pentru cel care îl primește, că reprezintă ceva special în viața celor din jur

Dacă doriți, cu tot dinadinsul ca darul să fie un obiect, aplicați acest mic test: cadoul va aduce recunoștință, încredere, emoție sau are doar rolul de a impresiona? Cu alte cuvinte, o sticlă obișnuită de vin, câteva sandwich-uri, o invitație la un masaj și o cină în doi, după ce copiii au adormit poate trece mai bine testul de mai sus decât o bijuterie sau o haină.

Mic dejun romantic

În dimineața zilei de 14 februarie, te poți trezi ceva mai devreme pentru a pregăti micul dejun (mai ales dacă nu faci asta de regulă, surpriza va fi cu atât mai mare). Prăjiturele roz sau ochiuri de ou în formă de inimioară, câteva șervețele tematice și niște floricele puse pe masă pot da acel aer festiv care să aducă buna dispoziție pentru o zi întreagă. Dacă mai alegeți și ceva muzică asortată, sigur veți porni cu dreptul către școală sau serviciu.

Un mic dejun colorat pentru o zi plină de culoare (sursă imagine)

Lasă dovezi de iubire

... celor mari și mici. Bilețele lipicioase sunt indispensabile într-o asemenea zi. Plasate pe ghiozdanul copiilor, pe un caiet, penar sau pe cutiuța cu mâncare, pot fi purtătoarele unor mesaje de afecțiune care să aducă zâmbetul pe buzele lor și să îi facă să se simtă iubiți chiar și atunci când nu sunteți împreună. Un SMS, cu câteva cuvinte afectuoase, trimis jumătății tale poate avea același efect și va crea o legătură specială între voi, chiar dacă sunteți foarte ocupați, fiecare în altă parte.

Un mic mesaj poate face minuni (sursă imagine)

Ghici ce se întâmplă la cină?

O zi care a debutat cu un mic dejun în mare formă nu se poate finaliza decât cu o cină surprinzătoare. Poate fi precedată de o mică sesiune de dans în familie, un joc, o îmbrățișare colectivă, tot ceea ce vă face să vă apropiați unii de alții. Câteva ornamente, care pot fi realizate chiar de copii, spre marea lor bucurie, vor completa atmosfera de sărbătoare. Puteți să alegeți o ținută mai de ocazie, chiar dacă stați acasă, pentru a accentua aerul festiv. Lumânările puse pe masă vor contribui la reușita unei seri cu adevărat romantice și vor păstra flacăra unei amintiri plăcute și în mintea celor mici. Cina e momentul în care puteți să împărtășiți acele lucruri mărunte, dar atât de importante, pe care le apreciați unii la alții, momente vesele sau emoționante, sentimente și amintiri.

Cina în familie (sursă imagine)

Iubirea pusă în practică

E bine să vă învățați copiii că iubirea nu se limitează doar la familie sau la Valentine's Day. Orice zi e bună pentru a ne arăta sprijinul și pentru alte persoane, mai ales pentru cele care sunt mai puțin norocoase sau traversează o perioadă mai grea. Puteți pregăti cu ei câteva gustări de casă, pe care să le împărțiți unor persoane nevoiașe sau să le duceți unor copii internați la spital. De multe ori, doar să acorzi atenție și timp unui om care nu are parte de așa ceva e un cadou senzațional. Copiii pot confecționa mici atenții pentru colegii lor, arătându-le că țin la ei și îi apreciază. Vor învăța astfel că afecțiunea nu ține de bani sau de valori materiale, ci de gesturi, gânduri și sentimente frumoase, exprimate simplu.

Cel mai frumos cadou e să oferi ceva din inimă (sursă imagine)

Pentru noi, e un bun prilej de a fi recunoscători pentru tot ceea ce avem, e prilejul de a reflecta asupra marilor bucurii din lucrurile mărunte ale vieții pe lângă care uneori trecem grăbiți și le observăm de abia când ne lipsesc.

Cadouri personalizate, pentru persoane specialeUn cadou personalizat rămâne o dovadă, pentru cel care îl primește, că reprezintă ceva special în viața celor din jur

Dacă ați devenit părinți, nu înseamnă că romantismul nu își mai are locul în relația voastră. Aveți nevoie de iubire acum mai mult ca niciodată. Doar formele în care dragostea se manifestă se mai schimbă, esența ei, niciodată. Cu puțină creativitate și implicare, 14 februarie poate fi o zi memorabilă în viața fiecărei familii!

Distracție plăcută și iubire multă!

Pentru mămici, tătici și chiar pitici, de toate pentru toți, informații, povești, trucuri și lucruri numai bune de folosit zi de zi, găsiți în palatul de cleștar, construit cu drag și har de... Zâna Scutecel

Distracție plăcută și iubire multă!

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept