Alimentare Arta culinară face din mâncare, sărbătoare

Produsele alimentare sunt esențiale pentru sănătatea noastră, așa că e bine să avem grijă și la mâncare și la băutură, să fie toate cu măsură

Cafeaua, o băutură de povesteCafeaua are o istorie fascinantă și este cea mai îndrăgită băutură din lume, fiind consumată pe toate continentele și într-o mare varietate de rețete

Să fie albine ca să nu fie rău!Lumea albinelor este fascinantă prin complexitate și organizare, la fel ca și produsele pe care le obțin, mierea fiind cel mai complex aliment cunoscut

Tarta flambată merită gustatăFiecare zonă are mâncăruri tradiționale cu care se mândrește, iar Alsacia își delectează vizitatorii cu tarta flambată

Stelele Michelin, de la anvelope la mâncareStelele Michelin sunt azi o marcă a excelenței în domeniul gastronomic, dar au început ca un ghid pentru automobiliști

Cartoful, o mâncare universal valabilăCartoful, care astăzi face parte din cele mai obișnuite meniuri, oriunde în lume, a apărut în Europa relativ târziu, după descoperirea Americii

Prohibiția și efectele eiProhibiția a fost o perioadă ciudată din istoria Americii, când legislația anti-alcool a produs mai degrabă efectul advers, încurajând contrabanda și consumul

Coca-Cola, o băutură răcoritoare care a cucerit lumeaCoca-Cola este cea mai cunoscută băutură răcoritoare din lume și a fost creată la Atlanta, ca medicament, de farmacistul John Pemberton

Când ți-e frig, mâncarea poate să țină de caldAtunci când temperatura devine tot mai rece, există alimente care ne pot furniza căldura necesară pentru ca organismul să funcționeze eficient

China ia pro-porții la McDonald'sCel mai mare restaurant McDonald’s din lume nu s-a deschis în America, ci tocmai la celălalt capăt al lumii, într-o țară în care mâncarea nu avea nicio legătură cu stilul Big Mac.

Înghețata, gustarea care dezgheață papilele gustativeLa cornet sau la cupă, de vanilie sau ciocolată, înghețata este un desert care a cucerit lumea, din Italia la New York.

Brânza cu mucegai, dovada că nimic nu se strică, totul se transformăDe la brânzeturi, la vinuri, de la croissant la sărut, Franța ne oferă nenumărate tentații de bun gust, brânza de Roquefort fiind una din cele mai apetisante

Cum a intrat salata de roșii în meniuDelicioasele roșii, care fac azi parte din orice dietă sănătoasă, sunt, de fapt, fructe nu legume și au fost odată considerate otrăvitoare

De la cacao, la ciocolată, o istorie dulceDacă vă place ciocolata (și sigur vă place), puteți gusta din delicioasa istorie care a transformat boabele de cacao din America în desertul iubit de o lume întreagă!

Șampania, o băutură acidulată, care merită gustatăLicoarea divină descoperită de călugărul francez Dom Pérignon, șampania, ne însoțește de sute de ani în cele mai fericite momente ale vieții, fiind un simbol al bucuriei în toată lumea

Istoria cafelei - o poveste cu caimacCafeaua, cu aroma sa inconfundabilă, a scris istorie, literatură și artă, reunind oameni obișnuiți sau celebri, în jurul ceșcuței care ne face ziua mai bună

Cine vine la cafea?Câte cafele, atâtea rețete, pentru că micul răsfăț matinal este o băutură cu o mie de fețe, care merită descoperite

Masa de Paște - mai puține calorii cu aceleași bucuriiMasa de Paște, cu toate ispitele ei, poate fi digerată mai cu spor, dacă o luăm mai ușor

Publimix folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept