William și Kate: iubire la nivel înalt

CaleidoscopMonica

William și Kate: iubire la nivel înalt

Prințul și prințesa au trăit fericiți, că de n-ar fi, nu s-ar povesti. De n-ar fi fost ziua de 29 aprilie 2011, când un cuplu de basm a ținut neapărat să dea apă la moară celor care cred că poveștile pot deveni realitate, nu ar fi curs atâta cerneală reală și virtuală pe tema unei perechi regale. Intrând pe ușa din față în sufletul a milioane de oameni, prințul William și Catherine Middleton au devenit, după căsătoria lor din 29 aprilie 2011, de la Westminster Abbey, întruchiparea unui mariaj modern, strălucitor, adorabil. Fără excesele și pretențiile care nu lipsesc unor persoane cu sânge nici pe departe albastru, proaspătul duce și fermecătoare ducesă de Cambridge au reușit să își piloteze cu grație ambarcațiunea sentimentală printre meandrele concrete ale presiunilor de tot felul: familiale, mediatice sau profesionale.

Drumul spre înalta societate...

... al lui Kate Middleton a pornit din orașul Reading, regiunea britanică Berkshire, unde a văzut lumina zilei, în familia a doi angajați ai unei companii aeriene, Michael și Carole Middleton. Kate s-a bucurat de combinația fericită dintre originea muncitorească sănătoasă a mamei și obrazul subțire al familiei paterne, care avea legături cu aristocrația engleză. Datorită unor afaceri inspirat gestionate, familia Middleton devine extrem de înstărită și oferă cea mai bună educație copiilor (lui Kate, surorii mai mici, Pippa și juniorului familiei, James).

Cosimo și Lorenzo patronii artelor la FlorențaFamilia Medici, prin Banca Medici, a susținut Renașterea italiană la marea artă și a transformat Florența în centrul cultural al Europei

Kate își confirmă de timpuriu legătura cu lumea poveștilor, chiar dacă inițial cu morala din Rățușca cea urâtă. La fel ca lebăda, a cărei grație în devenire nu e sesizată, viitoarea prințesă a avut de luptat cu bullying-ul, schimbând la un moment dat școlile din acest motiv. Și la noua școală, celebra Marlborough College, comitetul de băieți mai mari care se ocupau cu evaluarea boboacelor, îi acordă un nedrept punctaj de 2 din 10, la capitolul aspect. (Cu siguranță și-au revizuit ulterior criteriile de clasificare).

În 2001, Kate Middleton devine colegă de facultate cu viitorul său soț, la Universitatea St. Andrews, din Fife, Scoția. Timidă, sportivă, studenta de la Istoria artei nu a atras atenția lui William decât în calitate de colegă la unele cursuri, relația dintre ei rămânând în perimetrul amiciției neutre. Asta până când moda a dat totul peste cap. Cum? Aruncând-o pe frageda Kate (la cele 19 primăveri împlinite) în lumina reflectoarelor. Aceasta decide să participe la o prezentare organizată de Universitate, unde o rochie provocatoare îi pune în evidență silueta atrăgătoare. William, care plătise 200 de lire pentru bilet, se pare că a șoptit unui coleg „She's hot!”.

Kate, la 19 ani (sursă imagine)

William încearcă să își pună la bătaie arsenalul seducției, însă Kate, implicată într-o relație cu un coleg mai mare, refuză inițial avansurile prințului. Norocul și destinul își dau mâna și îl ajută pe prietenul en titre al lui Kate să treacă examenul de absolvire și să pornească pe drumul vieții, care îl poartă departe de dragostea sa din facultate. Calea către inima lui Kate este deschisă, iar William este pregătit să o cucerească.

Eliade și Maitreyi au trăit o poveste de dragoste unică, dar care a inspirat două povești literare diferitePovestea de dragoste dintre Mircea Eliade și Maitreyi Devi e un amestec de realitate și ficțiune, care oferă însă un tablou emoționant al iubirii dintre doi oameni care vin din lumi total diferite

Love is in the air

Singură, atrăgătoare, proaspăt promovată în al doilea an de studiu, Kate, împreună cu alți câțiva colegi au primit invitația de a împărți un apartament din campus cu prințul William. Vecinătatea a alimentat atracția celor doi, care au făcut, în sfârșit, pasul de a fi împreună. Cu toate acestea, viața lui Kate nu s-a schimbat prea mult la început. Pentru a evita vânătorii de senzațional, cei doi îndrăgostiți au decis să nu își afișeze sentimentele în public, abținându-se de la gesturi tandre. Adevărul, însă, nu poate sta ascuns multă vreme, așa că cei doi au fost reperați în 2004, la o vacanță la ski, petrecută împreună în Scoția, iar povestea lor a devenit, evident, cap de afiș pentru presa vremii.

Un an mai târziu, cei doi absolveau Universitatea St.Andrews. Prințul își urma cariera militară, în timp ce Kate s-a angajat la compania de design vestimentar Jigsaw. Slujbele diferite îi țineau departe, însă cei doi se străduiau să petreacă timp împreună ori de câte ori se putea.

Kate și William se distrau, ca toți tinerii de vârsta lor (sursă imagine)

Cu toată iubirea, relația nu a fost doar distracție și petale de trandafiri. Distanța, presiunile mediatice, regulile de protocol care le impuneau diverse bariere au provocat despărțirea cuplului, în 2007. Opinia publică a fost profund dezamăgită, pentru că majoritatea britanicilor erau deja îndrăgostiți de această pereche frumoasă, care aducea atât de necesarul plus de farmec casei regale.

Din fericire, cei doi nu au putut sta departe unul de altul prea mult timp. Cum dragostea și binele înving în toate poveștile, și povestea lor are un deznodământ fericit. Kate și William s-au împăcat în același an, spre bucuria și ușurarea generală!

Fotografie a cuplului din anul 2008 (sursă imagine)

Având în vedere vechimea relației și faptul că William nu lansase încă întrebarea decisivă, prietena sa fusese poreclită „Waity Katie”, cea aflată în așteptarea propunerii princiare.

O întrebare la cald

Pentru o relație fierbinte ca a lor, nu putea exista un cadru mai propice decât Africa, pentru lansarea cererii în căsătorie. Așa că, în 2010, William și-a dus aleasa tocmai în Kenya, unde i-a oferit celebrul inel de logodnă al mamei sale, prințesa Diana. Inelul, din aur alb de 18 carate, având în montură un safir de 12 carate, înconjurat de 14 diamante rotunde, a arătat superb pe degetul lui Kate.

Doi logodnici fericiți (sursă imagine)

Regina și-a exprimat încântarea, primul-ministru i-a felicitat și lumea întreagă urmărea cu interes anunțul legat de data a ceea ce se anunța nunta secolului. Acesta a venit în luna noiembrie și înștiința că evenimentul a fost stabilit pentru ziua de 29 aprilie 2011.

Grace Kelly, o fată frumoasă care și-a găsit prințul din visNunta lui Grace Kelly cu prințul Rainier de Monaco pare desprinsă din povești, chiar și astăzi, fiind o sursă de inspirație pentru cupluri din lumea întreagă

O zi memorabilă, de altfel, când cei doi au întruchipat idealul de cuplu princiar cu adevărat încântător. El a ales uniforma de colonel al Gărzilor Irlandeze și eșarfa albastră de cavaler al Ordinului Jartierei. Ea a fost absolut răpitoare în rochia creată de casa Alexander McQueen. Mireasa a dorit să se machieze singură, luând câteva lecții de make-up anterior. Pentru tradiționalele „ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru”, Kate a ales aplicații de dantelă pe rochie (ceva vechi), cerceii de diamante dăruiți de părinții ei (ceva nou), tiara Cartier, creată în 1936 pentru nunta lui George al VI-lea (împrumutată de regină, care o primise, la rândul ei cadou când împlinise 18 ani), și o panglică albastră, cusută pe corsaj. Pantofii, purtând, de asemenea marca Alexander McQueen, aveau model de dantelă, care se asorta cu rochia, cu aplicații efectuate manual de Royal School of Needlework. Buchetul reprezenta o combinație de mirt, lăcrămioare, garofițe și zambile. După nuntă, buchetul miresei a fost depus ca un omagiu pe Monumentul Soldatului necunoscut, conform tradiției. Kate și William au creat un moment memorabil, când au ieșit să salute mulțimea de pe balconul Palatului Buckingham și s-au sărutat nu o dată, cum cerea protocolul, ci de două ori, spre deliciul asistenței.

Un cuplu de vis, împreună cu familiile (sursă imagine)

Duce și se-duce

Ducele și ducesa de Cambridge - titlul primit de tânărul cuplu în urma căsătoriei - nu au stat prea mult pe gânduri până să își facă intrări remarcabile pe scena internațională. Încă de la nuntă, sensibilitatea lor față de zona acțiunilor caritabile se făcuse simțită. Astfel, ei adresaseră invitaților la nuntă și tuturor celor care doreau să le ofere ceva, rugămintea ca, în locul cadourilor, să doneze sume pentru cauze nobile. În acest scop, înființaseră The Prince William and Miss Catherine Middleton Charitable Gift Fund, sub egida The Foundation of Prince William and Prince Harry. Organizația oferea asistență și sprijin pentru copii, bătrâni, personal militar și medical, artă, sport și protecția mediului.

Oriunde ar fi mers, Kate și William cucereau prin spontaneitate, naturalețe, modestie și farmec.

Kate și William în Canada (sursă imagine)
William și Kate în Polinezia (sursă imagine)

Familia extinsă și destinsă

O asemenea iubire frumoasă, nu putea rămâne fără rezultate. În consecință, la 22 iulie 2013 apărea pe lume prințul George Alexander Louis. Nou născutul ocupa un onorant loc trei, în ordinea succesiunii la tron, după bunicul și tatăl său.

Kate, William și George (sursă imagine)

Kate a vorbit despre experiența de a deveni mamă pentru prima dată, afirmând că a fost un „moment care i-a schimbat viața”. Tinerii părinți s-au ocupat personal de creșterea și educarea micului prinț, care, după spusele lor „deborda de energie”. În scurt timp, George și-a însoțit părinții în vizite oficiale și vacanțe, toți trei afișând imaginea unei familii foarte fericite.

Nicio familie regală nu e completă fără o prințesă. Prințesa Charlotte venea să completeze această lipsă, la 2 mai 2015.

Kate, William și prințesa Charlotte (sursă imagine)

Pentru a asigura intimitatea familiei, Kate și William au decis să își crească copiii la Anmer Hall, în zona rurală din Norfolk. Chiar dacă a însemnat o desprindere de tradiția de a locui la Kensington Palace, Kate, William și copiii au parte de bucuriile simple ale vieții și de liniștea de a fi departe de atenția publică.

Primăvara anului 2018 a adus familiei un nou membru. Al cincilea urmaș la tronul britanic a venit pe lume la 23 aprilie 2018, la Spitalul londonez St. Mary, acolo unde s-au născut și frații săi.

Cel mai nou-venit în familia ducilor de Cambridge (sursă imagine)

Pe lângă rolul de părinți, pe care și-l împlinesc exemplar, Kate și William își continuă activitățile caritabile. Ultima lor realizare în domeniu este lansarea campaniei dedicate sănătății mintale, „Heads Together”. Derulată împreună cu prințul Harry, campania își propune să diminueze stigmatizarea persoanelor cu afecțiuni mintale și să conștientizeze societatea cu privire la riscurile și vulnerabilitățile fiecăruia dintre noi, de a ajunge într-o situație de acest gen. Diverse evenimente și mesaje video au fost organizate și făcute publice sub genericul #OkToSay. Obiectivul principal este de a încuraja oamenii să vorbească despre problemele pe care le au, crescând astfel șansele de a primi ajutor. Cu privire la această inițiativă, ducesa de Cambridge afirma: „Văd iar și iar că există nenumărate beneficii pe care preocuparea cu privire la sănătatea mintală le aduce. E necesar să ne educăm copiii în legătură cu acest subiect, exact așa cum o facem cu privire la sănătatea lor fizică. Dacă intervenția este timpurie, eficiența este mult mai mare decât dacă problemele se încearcă a fi rezolvate la maturitate”.

O atitudine matură, o voce pozitivă, o prezență agreabilă. Kate, alături de prințul său, William, pot reîmprospăta imaginile poate uneori prăfuite ale monarhiei, aducând eleganța, rafinamentul și distincția în peisajul contemporan, al societății secolului XXI.

Referințe:

www.womanmagazine.co.uk www.harpersbazaar.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept