Haine de bun gust

BoutiqueMonica

Cum ar fi să te bucuri de o piele de cea mai bună calitate - ca material, textură si rezistență - fără să ucizi niciun animal? Mai mult, care să provină dintr-o sursă regenerabilă, ceea ce înseamnă că dăm o mână de ajutor și mediului înconjurător. Este ceea ce promite „pielea din fructe” un produs care se ridică la înălțimea numelui său.

Cum să ai o piele vitaminizată

Pielea originală de fructe din Rotterdam este obținută din resturi de fructe si legume, provenite de pe piata din oraș, conform site-ului fruitleather-rotterdam.com. În mod normal, comercianții de legume și fructe sunt obligați să achite o sumă de 10 cenți pentru kilogramul de produse aruncate, așa că, de multe ori fentează sistemul și le aruncă fără să achite taxele.

Într-o zi obișnuită, piețele din Rotterdam si din împrejurimi se debarasează de aproximativ 3.500 kilograme de fructe și legume stricate sau care nu mai pot fi vândute. Pentru aceste resturi, deși necomestibile, s-a găsit, totuși, o întrebuințare surprinzătoare.

Echipa care a produs pielea din fructe, compusă din designeri de la Academia Willem de Kooning din Rotterdam, pare că lucrează în bucătăria unui restaurant sau pe liniile de procesare al industriei alimentare. Ei pasează, gătesc și usucă fructele, pentru a le transforma intr-un produs cu aspect comercial, numit piele din fructe.

Această piele poate avea utilizări multiple, dar rămâne, totuși, să îi fie testate durabilitatea în timp și rezisența la diverși factori.

Echipa este de părere că, într-un viitor apropiat, pielea din fructe va deveni un material ce poate fi comercializat. Chiar dacă nu este la fel de dur ca pielea de animal, poate înlocui cu siguranță plasticul sau chiar ambalajele din carton și hârtie. Este încurajator să ne gândim că, într-o bună zi, vom cumpăra o caserolă de căpșuni, iar ambalajul ar fi realizat din rudele mai în vârstă ale acelorași fructe.

Dress code la ceai

Pe de altă parte, firma de consultanță în design vestimentar din Marea Britanie, Biocouture, propune pentru sezoanele viitorului, materiale organice, pe care le putem crește acasă. O jachetă de damă, de exemplu, poate fi obținută la un ceai, la propriu, singura condiție este ca ceaiul să fie Kombucha (Kombucha este o colonie de bacterii care transformã clasica bãuturã de ceai într-o bãuturã efervescentã cu un gust asemãnãtor cidrului). Lichidul obținut cu ajutorul acestei ciuperci este un remediu prețios împotriva reumatismului, gutei, problemelor digestive, otravirilor, bolilor infecțioase și a anumitor forme de cancer.

Din fibrele organice ale acestei ciuperci, Suzanne Lee poate realiza tricouri, rochii, jachete și chiar pantofi, care, după folosire îndelungată, nu se aruncă la coșul de gunoi, ci se transformă în compost pentru plantele din grădina de legume sau ghiveciul de flori.

Referințe:

viataverdeviu.ro

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept