Atelierul doamnei P.

BoutiquePublimix

Cu acul și ața, din pasiune pentru broderie, semne tradiționale și zâne

Produsele „de gata”, imprimate, colorate și nenumărate fac ca broderia să pară un meșteșug din altă lume, din altă viață. Există, totuși, un loc unde această îndeletnicire este readusă în zilele noastre. Înconjurată de ațe și culori, de etamină și lână împâslită, de motive tradiționale și de zâne, Roxi Pota sau „Doamna P.” pare un personaj de poveste. Cu migală și multă răbdare, reușește să transmită cu acul și ața lucruri care pot fi spuse doar cu multe cuvinte.

Cum să găsești ac de cojocul pasiunii tale?

Roxi Pota este pasionată de lucrul manual de mult timp, iar cu lâna se joacă de vreo 7 ani. Atelierul ei mic a rămas cumva un spațiu imaginar, pentru că lucra într-o multinațională, apoi a rămas însărcinată. Dar... a venit acea zi, în noiembrie 2016. Fetița ei avea 4 luni și atunci a decis să ia din nou în mână lâna, acul și ața.

Înainte nu mai aveam timp si energie pentru a concretiza vreun proiect, așadar am lăsat toate materialele într-o cutie si visam la momentul în care voi reuși să îmi materializez ideile. La 4 luni după ce am devenit mămică, am simțit că nu doar am adus pe lume o nouă viață, ci mi-am oferit și mie un nou început. Așadar, de la lână, am trecut ușor spre bijuteriile cusute manual, eu fiind o mare iubitoare a portului popular si tradițiilor, pe care le studiez mai în detaliu acum”, spune doamna P.

Brodat, personalizat

Ușor ușor, a început să brodeze, să facă zâne, să personalizeze totul, după dorințele celor care poartă bijuteriile, papioanele sau aleg zânele ei din lână împâslită. Inspirate din natură, din motivele populare, din imaginația ei, din dorința de a oferi ceva unicat, ies coliere, brățări și cercei, papioane, decorațiuni personalizate, brățări, semne de carte și câte și mai câte.

Majoritatea vin cu o poveste, în baza căreia ne gândim împreună la personalizarea produselor. Clienții îmi dau putere să merg mai departe și mulți vin cu provocări pe care le accept cu mult entuziasm. Poveștile clienților mă inspiră foarte mult și, nu de puține ori, mă emoționează până la lacrimi”, spune Roxi.

Fiind o muncă migăloasă, deseori oboseala își spune cuvântul, însă familia o ajută să treacă mai ușor peste greutăți și o sprijină în aventura acesta de redescoperire a unui meșteșug, care, pentru cei mai mulți, pare dificil.

Planurile de viitor sperăm să meargă... ață!

În primul rând, și-ar dori să își crească afacerea, să reușească să facă din ea o sursă constantă de venit. „În curând, trec cei 2 ani de stat acasă cu bebelușa și ar trebui sa ma întorc iar în multinațională. Locul meu nu este acolo, iar gândul acesta mă face să muncesc din greu la dragul meu proiect pentru a-l face cât mai cunoscut și a putea să îl susțin în continuare. Visez sa am un spațiu pe care să îl transform într-un atelier, să am angajați, să lucram cu mult drag, să organizăm ateliere atât pentru adulți, cât și pentru copii. Am multe idei și visez zilnic, iar asta îmi dă aripi”., spune zâmbind, Roxi Pota.

Puteți să fiți și voi parte din acest vis, oferind cadouri de vis, cu minunile care ies din imaginația și mâinile fermecate ale Doamnei P.

Referințe:

Atelierul doamnei P.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept