Adela Şleam

De ce prevenire? Pentru că, la fel ca în medicină, este mai ușor și mai eficient să previi decât să tratezi. La fel ca o boală, consumul de droguri poate afecta pe oricine, indiferent de sex, vârstă sau condiție socială. Drogurile, sub toate formele în care apar, de la tutun la alcool, de la marijuana la heroină, provoacă dependență, afectează sănătatea, distrug prietenii și familii și reprezintă punctul de pornire către un drum care poate fi fără întoarcere. De aceea, e mai bine să intervenim înainte ca startul pe acest drum să fie dat. Tentația, curoizitatea, presiunea grupului, dorința de a impresiona sau de a evada din realitate pot determina o alegere greșită. De aceea, comunicarea și informarea cu privire la cealaltă față a drogurilor, cea care înseamnă dependență, însingurare, amputarea șanselor la o viață cu adevărat liberă și împlinită, boală și chiar moarte este fundamentală. Scurtăturile către o fericire iluzorie pot fi înlocuite cu adevăratele realizări ale vieții: familie, sănătate, libertate, prieteni, experiențe pozitive, sport, călătorii, realizări profesionale și personale, contribuția directă la crearea unei lumi mai bune.

Tutunul omoară anual peste 6 milioane de fumătoriFumatul este un viciu ale cărui avantaje nu au fost dovedite, cu consecințe negative despre care există nenumărate dovezi. 31 mai e un moment bun pentru a renunța la tutun.

Publimix folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept