Transformers - de la bicicletă la mașină

Auto - moto - veloMonica

Să mergi cu bicicleta e amuzant, relaxant și chiar recomandat pe vreme bună. Când plouă cu găleata sau vântul îndoaie copacii pe străzi, plimbarea cu bicicleta nu mai pare la fel de atractivă. Bicicliști - fani Transformers de pretutindeni, avem vești bune pentru voi: acum poți să îți transformi bicicleta în mașină!

Omul de afaceri suedez Mikael Kjellman a conceput o bicicletă care face cât două, având patru roți, numită PodRide. Invenția e ideală în lupta cu vremea capricioasă și dacă urmăriți buletinul meteo din Suedia, veți înțelege adevărul expresiei „necesitatea e mama invenției”. Acoperită cu material textil impermeabil, aduce mai mult a mașină decât a bicicletă.

Kjellman și-a postat recent creația pe site-ul de crowdfunding Indiegogo, pentru a arăta și altor persoane interesate cum își pot construi un asemenea vehicul acasă.

Potrivit site-ului Indiegogo, PodRide este propulsat cu ajutorul unei biciclete electrice cu 14 viteze, atingând până la 25 de km/oră, cu o autonomie de 60 de km.

Manevrabilă și ușoară, PodRide oferă avantajele unei mașini mici ca poziție și înălțime, fiind vizibilă în trafic, dar destul de îngustă pentru a rula pe pista de biciclete.

Campania Indiegogo a adus în atenția publiculului acest concept, inventatorul primind astfel suma de 20.000 de dolari, echivalentul a 70% din obiectivul care si l-a propus pentru acțiunea sa de strângere de fonduri. Costul mediu pentru producerea mașinăriei pe cont propriu ar fi aproximativ 2.800 dolari.

Referințe:

indiegogo.com

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept