Transformers - de la bicicletă la mașină

PublimixAuto - moto - velo

Să mergi cu bicicleta e amuzant, relaxant și chiar recomandat pe vreme bună. Când plouă cu găleata sau vântul îndoaie copacii pe străzi, plimbarea cu bicicleta nu mai pare la fel de atractivă. Bicicliști - fani Transformers de pretutindeni, avem vești bune pentru voi: acum poți să îți transformi bicicleta în mașină!

Omul de afaceri suedez Mikael Kjellman a conceput o bicicletă care face cât două, având patru roți, numită PodRide. Invenția e ideală în lupta cu vremea capricioasă și dacă urmăriți buletinul meteo din Suedia, veți înțelege adevărul expresiei "necesitatea e mama invenției". Acoperită cu material textil impermeabil, aduce mai mult a mașină decât a bicicletă.

Kjellman și-a postat recent creația pe site-ul de crowdfunding Indiegogo, pentru a arăta și altor persoane interesate cum își pot construi un asemenea vehicul acasă.

Potrivit site-ului Indiegogo, PodRide este propulsat cu ajutorul unei biciclete electrice cu 14 viteze, atingând până la 25 de km/oră, cu o autonomie de 60 de km.

Manevrabilă și ușoară, PodRide oferă avantajele unei mașini mici ca poziție și înălțime, fiind vizibilă în trafic, dar destul de îngustă pentru a rula pe pista de biciclete.

Campania Indiegogo a adus în atenția publiculului acest concept, inventatorul primind astfel suma de 20.000 de dolari, echivalentul a 70% din obiectivul care si l-a propus pentru  acțiunea sa de strângere de fonduri. Costul mediu pentru producerea mașinăriei pe cont propriu ar fi aproximativ 2.800 dolari.

Referințe:

indiegogo.com

Lecturi suplimentare

Auto - moto - veloOamenii isteți merg cu scuterul inteligent Un scuter care rezolvă probleme Nu stie tabla înmulțirii, dar se pricepe foarte bine la scădere, în special la scăderea cheltuielilor. Rolley Scooterson, primul scuter electric inteligent creat în Arad, cu care te poți plimba...

Auto - moto - veloMașina care merge cu apă Mașina care merge cu apă nu mai este subiect de bancuri, a devenit realitate. Deși momentul când vom alimenta la robinetul din bucătărie nu e chiar așa aproape, vehiculul propulsat doar cu apă sărată, se află în faza de prototip și este deja omologată TUV în Germania

folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Ascundeți | Detalii