Terapie prin iubire

Animale de companiePublimix

„Pe lângă dragoste şi simpatie, animalele dau dovadă de alte calități conectate cu instincte sociale care în noi pot fi numite morală”. - Charles Darwin

Pe 20 februarie, iubitorii de animale de companie de peste tot în lume sărbătoresc ziua națională a tuturor animalelor de companie și nu numai.

Această sărbătoare este o zi rezervată pentru a acorda o atenție mai deosebită și pentru a vă răsfăța animalele. O zi bună pentru a vă concentra pe relația specială pe care o aveți cu ele care poate începe cu un tratament special, o plimbare lungă sau o atenție mai sporită.

„Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpânește toate bunurile lumii.” - Aristotel (sursă imagine)

Animalele de companie nu se limitează doar la categoriile de câini și feline. Sunt destul de puțini care preferă companiile de păsări, reptile, pești sau șobolani însă tot animale sunt și ele, nu?

Crearea unei legături cu un animal poate ajuta oamenii să dezvolte un sentiment mai bun de valoare și încredere, să-și stabilizeze emoțiile și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, auto-reglementare și socializare.

Terapia asistată de animale cum ar fi caii, câinii, pisicile, porcii și păsările este o intervenție terapeutică care încorporată în planul de tratament, ajută la rezultate pozitive și îmbunătățirea generală a bunăstării emoționale la cei cu autism, afecțiuni medicale, probleme comportamentale, divizibilități sau boli mintale.

Pentru unii copii începutul școlii poate fi deprimant si anxios, de aceea animalele de companie pot ajuta la reducerea stresului elevilor, a anxietății și a îmbunătățirii frecventării școlii.

Un animal e o companie de nota 10Animalele de companie sunt niște prieteni de nădejde care ne dăruiesc iubire necondiționată și ne ajută să ne păstrăm sănătatea

Animalele pot oferi un sentiment de calm, confort sau siguranță și îndepărtează atenția de la o situație stresantă.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept