Când pisica nu-i în casă

Animale de companieMonica

... nici viața nu-i sănătoasă

Nu degeaba au ajuns pisicile în topul animalelor de companie preferate. Pufoase și alintate, cu personalitate și considerându-se în mod firesc stăpânele casei, îți cuceresc inima și locul de pe canapea. Deși dorm uneori chiar 20 de ore pe zi, când sunt active, se simte din plin. Indiferent de rasă, pisicile sunt considerate cei mai comuni „vindecători de uz casnic”.

În cazul în care stăpânul reușește să stabilească o relație de încredere animalul său, pisica poate identifica zonele bolnave ale omului, într-un mod miraculos. Statisticile arată că proprietarii de pisici fac vizite la medic de aproape 5 ori mai rar decât cei care nu au pisici.

Dr. Miorlau

Pisicile își ajută stăpânii și fizic și psihic. Sunt capabile să calmeze nervii după o zi grea, prezența lor diminuează oboseala, stresul, migrena, ajută la reducerea tensiunii arteriale și la normalizarea ritmului cardiac.

Micile pufoșenii pot chiar să simtă și să avertizeze proprietarii cu privire la un posibil atac cerebral.

Prezența unei pisici în casă reduce riscul unui al doilea infarct miocardic. La o persoană care a suferit recent un atac de cord, ritmul cardiac și tensiunea arterială revin la normal o dată la câteva minute dacă mângâie o pisică sau dacă aceasta toarce în preajma lor.

Când pisica toarce, se produce un efect pozitiv asupra imunității umane. O explicație pentru acest fenomen este că torsul pisicilor este ca și tratamentul cu ultrasunete, care susține creșterea și întărirea oaselor și accelerează vindecarea rănilor. De asemenea, se pare că pisicile persane pot ameliora durerea și simptomele de osteoartrită.

În urma studiilor, oamenii de știință au ajuns la o concluzie surprinzătoare - oamenii care de-a lungul vieții lor au avut o pisică în casă, au trăit în medie cu 10,3 ani mai mult decât cei care nu au avut.

Se crede că pisica este un dispozitiv de energie real. În funcție de comportamentul pisicilor, puteți detecta la ce tipuri de boli sunteți predispuși:

  • Pisica stă pe capul proprietarului - persoana este predispusă la dureri de cap sau tensiune arterială ridicată;
  • Stă pe umerii stăpânului sau pe umărul stâng - omul are tendința de a suferi de o boală cardiovasculară;
  • Pisica stă în poala proprietarului - omul are probleme cu rinichii;
  • Când pisica se sprijină de picioarele proprietarului - omul suferă de hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută) sau răceli frecvente.

Așa că, nu mai trageți mâța de coadă, mai bine adoptați una, împreună cu un stil de viață sănătos!

Referințe:

bewoman.ro

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept