Stă în puterea noastră de a face alegeri sănătoase pentru calitatea vieții

AlimentarePublimix

„În natură se află secretul păstrării ecologice a lumii”. - Henry David Thoreau

Luna Nutriției se concentrează pe a ajuta oamenii să facă alegerile corecte privind alimentația, precum și să dezvolte obiceiuri bune de a mânca, împreună cu exercițiul fizic. Pentru a vă ajuta să stabiliți și să atingeți obiective de viață sănătoase legate de nutriție și exerciții fizice.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre primăvară, este timpul să facem trecerea da la supe, pâine și fripturi atrăgătoare la salatele de primăvară. Ne luăm rămas bun de la alimentele de iarnă hrănitoare înlocuindu-le cu cele verzi, proaspete și colorate, care ne vor face să ne simțim plini de energie și ne vor oferii sănătate curată.

O varietate de verdețuri consistente dar mai ales proaspete, în categoria legume, găsim broccoli, spanac, mazăre, conopidă și morcovi. În departamentul de fructe, vor exista o mulțime cum ar fi căpșuni, zmeură, afine. Pepenii sunt în sezon, la fel ca ananasul, kiwi și mere.

Sunt disponibile atât de multe verdețuri de sezon excelente, precum salată verde, lobodă, măcriș, urzică, valeriană, rucola, ștevie, sparanghel, varza Kale. Trebuie reamintit faptul că este indicat să mâncăm un curcubeu în fiecare zi, așa că nu uitați să includeți fructe și legume de toate culorile pe farfurie.

Să dăm o rundă de aplauze celor mai alcaline alimente de sezon.

Spanacul

Este un alt aliment alcalin ridicat, care este cunoscut pentru a beneficia de sănătatea osoasă din cauza calciului pe care îl conține. Pentru că spanacul este foarte alcalin, acesta este adesea inclus în protocoalele anti-cancer. Există moduri creative și delicioase de a mânca sau a bea spanacul, cum ar fi un smoothie revitalizant combinat cu kiwi și banană.

Luna nutriției sănătoase (sursă imagine)

Varza Kale

Este bogată în fier, calciu și vitamină K, care se spune că ajută la protejarea împotriva multor tipuri de cancer. În plus față de aceste beneficii pentru sănătate, Kale este un alt aliment considerat unul dintre cele mai alcaline alimente din lume. O puteți adăuga cu ușurință în orice rețetă de smoothie.

Luna nutriției sănătoase (sursă imagine)

Kiwi

Un alt aliment alcalin care conține și o multitudine de antioxidanți, vitamine și minerale. Și, deși portocalele sunt renumite pentru conținutul lor de vitamina C, Kiwi conține de aproape cinci ori cantitatea de vitamina C decât o portocală. Kiwi este, de asemenea, o mare sursă de fibre pentru o digestie îmbunătățită, precum și potasiu pentru funcția musculară.

Luna nutriției sănătoase (sursă imagine)

Merele

Au o reputație ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, mai ales pentru că sunt atât de bogate în fibre detoxifiante și antioxidanți, cum ar fi vitamina C și flavonoide care protejează împotriva cancerului. Toate aceste substanțe nutritive sunt de asemenea esențiale pentru promovarea tensiunii arteriale sănătoase și a colesterolului. Oferă beneficii antibacteriene și antivirale.

Luna nutriției sănătoase (sursă imagine)

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept