Bucurii de toamnă pentru tine, doamnă!

Sănătate și frumusețeMonica

Toamna se numără bobocii, dar și semnele pe care vara le-a lăsat pe pielea noastră. Beneficiile soarelui, apei și aerului liber sunt de neprețuit, așa că micile neajunsuri le luăm la pachet și le rezolvăm natural.

Ulei de cătină împotriva ridurilor

Primele și cele evidente sunt ridurile. Soarele e un bun prieten, dacă nu abuzăm de el. Expunerea excesivă la soare pe toată durata verii poate aduce cu sine un ten mai uscat si o accentuare a ridurilor. Cu un mic ajutor de la mama natură, scăpăm de pielea „matură” și îi redăm tinerețea. Se spune că e bine să folosești pentru piele doar produse pe care le poți consuma ca aliment. Pielea este cel mai mare organ pe care îl avem și majoritatea substanțelor cu care venim în contact sunt absorbite intrând în circuitul intern al organismului. Uleiul de cătină face minuni când vine vorba de estomparea ridurilor și de asigurarea elasticității pielii. Reface echilibrul hirolipidic al pielii și stimulează producția de colagen. Se poate folosi atât extern pentru masaj dar și intern, astfel încât să radiezi frumusețe din toate părțile.

Ți se pune pata - vitamina C și gata

Alte surprize mai puțin agreabile ale acestei perioade pot fi petele și pistruii apăruți pe piele după o expunere prelungită la soare sau după un episod de arsuri solare. Nu e cazul să vă panicați, însă, există soluții ieftine și la îndemână. O mască facială cu suc de citrice și miere estompează pistruii și petele accentuate de expunerea la soare. Acidul citric conținut acționează ca un „înălbitor” pentru piele, îndepărtând celulele moarte printr-un delicat peeling chimic natural. Același efect îl au majoritatea fructelor acre, precum kiwi, mere, gutui etc.

Pasta de avocado este și ea o adevărată minune pentru ten. Fiind un fruct cu un conținut foarte mare de grăsimi, avocado acționează la fel ca o puternică cremă hidratantă. Fructul de avocado se lasă într-un loc întunecos, la temperatura camerei, până ce se înmoaie și pulpa poate fi pasată cu o furculiță. Pasta rezultată se aplică pe față, gât și decolteu și se lasă să acționeze 20 de minute.

Ulei de susan din plin pentru un look divin

După reprizele de plajă și bălăceală, pielea începe să se usuce și să se descuameze, iar bronzul pentru care ai luptat întreaga vară se mai estompează. Oferă corpului tău o nouă strălucire, redându-i sănătatea și hidratarea cu ulei de susan. Ca să fie cât mai bine absorbit de piele, aplică-l ușor încălzit pe tot corpul după baie sau duș și masează bine. Uleiul de susan este foarte hrănitor și intră rapid în piele, dar pentru a fi absorbit complet, este recomandat să îl aplici seara, înainte de culcare.

Un păr frumos, cu ulei de cocos!

Dacă pielea ta a avut de suferit, nici părul nu a trecut neatins de efectele soarelui sau apei. Firele deteriorate, părul uscat și aspru sunt urmările firești ale verii. Uleiul de cocos este cel mai bun prieten al părului uscat. Structura sa moleculară îi permite să pătrunda în firul de păr, trecând dincolo de cuticulă. Acidul lauric, acidul capric si vitamina E refac părul, previn pierderea de proteine și îmbunătățesc luciul. Se poate aplica direct pe părul curat și umed, se lasă peste noapte și se șamponează dimineața.

Dacă știm să combinăm aceste mici trucuri cu bogăția de fructe și legume din alaiul toamnei, ne putem uita la partea plină a paharului. Cu must.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept