Cu porcul la stilist

AgriculturăPublimix

„Orice fel de abuz asupra animalelor este la fel ca şi un abuz contra bărbaților, femeilor ori copiilor”. - Alison Goldfrapp

Mangalița este o rasă rară de porc de origine maghiară care are o creștere mai neobișnuită a părului creț, asemănător cu cea a unei oi. Lâna poate fi de culoare neagră sau roșie, dar cel mai frecvent este blondă.

Sunt cu adevărat inteligenți, arată ca oile și se comportă ca și câinii.

Creșterea lui a început în anii 1830 în Imperiul Austro-Ungar după ce arhiducele Joseph Anton Johann, fiul al șaptelea al împăratului roman Leopold al II-lea, a primit niște porci de la Sumadija, un prinț sârb, pe care i-a împerecheat cu o altă rasă, de aici, gloriosul purceluș Mangalița.

„Mistreț sau porc sălbatic sună cu mult mai nobil decât pur şi simplu porc.” - aforism de Stanislaw Jerzy Lec

Aprecierea și iubirea față de animale, i-au îndemnat pe crescători în 1994, să înființeze Asociația Națională Maghiară a crescătorilor de porci Mangalița și pentru a o proteja, au considerat-o parte din patrimoniul național unguresc. Ce frumos!

Porcul Mangalița este un animal enigmatic și adorabil. Din punct de vedere tehnic, această minunată creatură asemănătoare oilor poate fi la fel de îmblânzit ca un animal de casă.

În concluzie, Mangalița ar putea fi un animal de companie perfect, însă aveți nevoie și de ceva spațiu, cam pe măsura volumului lui.

Deși în trecut, această rasă s-a confruntat cu o mare dispariție, astăzi încă o putem admira în toată splendoarea ei în: Austria, Canada, Germania, România, Serbia, Ungaria.

• Porcii sunt animale foarte pașnice, rareori manifestând agresiune
• Porcii sălbatici joacă un rol important în gestionarea ecosistemelor și în menținerea biodiversității
• Porcul este ultimul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc
• Porcul este văzut pentru a reprezenta, avere, onestitate, fericire și virilitate
• Există numeroase povestiri despre porcii care au salvat viața oamenilor, ca de exemplu cea despre „Priscilla”, care a salvat un băiețel de la înec

Primăvara, un anotimp plin de viațăPrimăvara rămâne cel mai frumos anotimp, o continuă sărbătoare a vieții, împodobită cu flori, frunze, fluturi, păsări și multă veselie pentru fiecare dintre noi.

Lecturi suplimentare

Folosim cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept