18 februarie 1885Huckleberry Finn și Tom Sawyer, capodoperele lui Mark Twain

Pentru că Tom Sawyer se simțea singur pe raft, iar Mark Twain simțea că mai are multe de spus despre aspectele morale, sociale și religioase ale Sudului american antebelic, la 18 februarie 1885, îl lansează pe Huckleberry Finn în aventura care avea să schimbe literatura. Ernest Hemingway, pe a cărui părere chiar te puteai baza când venea vorba despre cărți, considera că: ”Toată literatura modernă provine dintr-o singură carte, scrisă de Mark Twain și intitulată Huckleberry Finn... Este cea mai bună carte pe care o avem. Toate scrierile americane îi sunt îndatorate. Nu a existat nimic înainte de ea. Nu a fost ceva mai bun după.”

Good luck, Huck!

Vești bune

Sport„Generația de bronz”, strălucitoare sub soarele AustralieiDe aproape patru decenii, în fotbalul mare, nicio echipă națională a României - fie că vorbim de seniori, tineret sau juniori - nu a mai reușit să urce pe podiumul unui turneu final.

TurismMuzeul „Nikola Tesla”, întâlnire cu istoria tehnologieiCrâmpeie din povestea unuia dintre cei mai mari inventatori ai lumii, Nikola Tesla (etnic sârb, născut în 1856, la Smiljan, în Croația de astăzi și decedat la 7 ianuarie 1943, la New York) merită aflate de la fața locului, vă asigurăm...

SportPunctul ambiției: Serbia - România 2-2Atitudine, ambiție, perseverență... Sunt câteva dintre calitățile pe care selecționerul Cosmin Contra a reușit să le insufle fotbaliștilor din naționala României.

Lecturi suplimentare

Categorii

Publimix folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept