24 septembrie 1895Annie Londonderry, prima femeie care a făcut turul lumii pe bicicletă

...chiar exista, acum mai bine de 100 de ani. Annie ”Londonderry” Cohen Kopchovsky (1870-1947) a fost prima femeie care a făcut un tur complet al lumii, pe bicicletă. Adeptă a gândirii libere (o floare mai rară pentru acele vremuri și care, în consecință, se cam plătea scump), ea s-a reinventat sub numele de ”Annie Londonderry” - antreprenor, atlet și globetrotter. Născută din părinți evrei, Levi and Basha, în Riga (Letonia de azi), a emigrat cu familia în Statele Unite, în 1875, stabilindu-se la Boston. S-a căsătorit cu Max Kopchovsky în 1888 și, în următorii patru ani a născut trei copii.

Pedalează pe subiect

Vești bune

TurismMuzeul „Nikola Tesla”, întâlnire cu istoria tehnologieiCrâmpeie din povestea unuia dintre cei mai mari inventatori ai lumii, Nikola Tesla (etnic sârb, născut în 1856, la Smiljan, în Croația de astăzi și decedat la 7 ianuarie 1943, la New York) merită aflate de la fața locului, vă asigurăm...

SportPunctul ambiției: Serbia - România 2-2Atitudine, ambiție, perseverență... Sunt câteva dintre calitățile pe care selecționerul Cosmin Contra a reușit să le insufle fotbaliștilor din naționala României.

SportDuel în Balcani: Serbia - RomâniaFanii tricolorilor au speranța că Stanciu și compania vor face o figură frumoasă în această seară, pe terenul unei alte reprezentative din Balcani, Serbia.

Lecturi suplimentare

Categorii

Publimix folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept