14 noiembrie 1770Nilul Albastru izvorăște din lacul Tana, aflat în Etiopia

Nilul Albastru, considerat a fi râul Gihon, despre care Biblia povestește că ar fi venit din Grădina Edenului, este principalul contribuabil la sistemul hidrografic al Nilului. Mai mult de jumătate din volumul de apă deplasat de marele fluviu provine din Nilul Albastru. Și toată această poveste fluidă începe în lacul Tana din Etiopia, unde un firicel de apă se zbate să pornească în marea călătorie de peste 1400 de km, până la întâlnirea cu fratele său, Nilul Alb. În fața acestui timid debut, un explorator jubila în data de 14 noiembrie 1770.

Izvoare istorice

Vești bune

Sport„Generația de bronz”, strălucitoare sub soarele AustralieiDe aproape patru decenii, în fotbalul mare, nicio echipă națională a României - fie că vorbim de seniori, tineret sau juniori - nu a mai reușit să urce pe podiumul unui turneu final.

TurismMuzeul „Nikola Tesla”, întâlnire cu istoria tehnologieiCrâmpeie din povestea unuia dintre cei mai mari inventatori ai lumii, Nikola Tesla (etnic sârb, născut în 1856, la Smiljan, în Croația de astăzi și decedat la 7 ianuarie 1943, la New York) merită aflate de la fața locului, vă asigurăm...

SportPunctul ambiției: Serbia - România 2-2Atitudine, ambiție, perseverență... Sunt câteva dintre calitățile pe care selecționerul Cosmin Contra a reușit să le insufle fotbaliștilor din naționala României.

Lecturi suplimentare

Categorii

Publimix folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept