1896: Se descoperă aur în Alaska
Visul de aur al omenirii

În data de 16 august 1896, George Washington Carmack, împreună cu doi amici, indieni din Yukon au dat peste o pepită de aur, în albia pârâului Rabbit, un afluent al râului Klondike. Prin această descoperire, au dat startul uneia din cele mai arzătoare febre ale aurului din istorie. În următorii doi ani, zeci de mii de oameni, dornici să dea lovitura, vor încerca să ajungă aici, venind din întreaga lume. Pentru că aurul e un stăpân nemilos, doar 40.000 vor reuși să ajungă în Klondike, dintre care mult mai puțini își vor vedea visul cu ochii.

Gold rush!

Vești bune

Cum să îți pui casa în lumină Imobiliare Să fie lumină… acasă. Când ajungem în momentul magic al amenajării locuinței, ne imaginăm mobilierul, culoarea pereților, aranjarea camerelor. Toate aceste minunății riscă, însă, să rămână în umbră, dacă nu acordăm atenție unor aspecte, de regulă, lăsate la coada listei de priorități, și anume, celor legate de modul în care alegem să ne iluminăm casa. Lumina face cu adevărat diferența atunci când vine vorba de confortul personal. Nu e doar un clișeu sau un moft din revistele de lifestyle. În multe cazuri, lumina anulează design-ul gândit și conturat cu atâta atenție.

Luxor, mândria faraonilor Imobiliare Zidești cu spor, zidești Luxor Luxor este mândria egiptenilor, raiul turiștilor și toate astea pe bună dreptate. Complexul de clădiri și temple, cu adevărat faraonic, fascinează peste milenii, prin grandoare și frumusețe. Veacurile pe care le-a traversat cu eleganță i-au dat denumiri diferite, civilizațiile care i-au adăugat din propria strălucire l-au inclus în cultura lor fiecare în altă formulă, păstrându-i, însă, sensul fundamental și originar de spațiu sacru.

O piesă de muzeu, unică în România Artă și cultură Jimbolia, orașul de dat la ziar La nivel european, Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia își are un singur geamăn, în Aachen, Germania: Internationales Zeitungsmuseum. Jimbolia, orășelul de graniță, aflat la 42 de km de Timișoara, păstrează comoara de care multă lume încă nu a auzit. A fost fondat de poetul Petre Stoica, tocmai de aceea istorisirea va începe cu el.

ȘTIAI CĂ...

Și la delfini se strigă catalogul?

Oamenii de știință au găsit dovezi că delfinii se strigă pe nume. Pentru fiecare membru al familiei se utilizează un fel de fluierat specific, iar cel chemat răspunde când aude acel sunet.

folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Ascundeți | Detalii