1906: Traian Vuia își ia zborul cu primul aparat mai greu decât aerul
Avion, cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor

Pe câmpul de la Montesson, lângă Paris, un liliac uriaș și ciudat se pregătea să își ia zborul. Era 18 martie 1906, când românul Traian Vuia a hotărât că venise clipa hotărâtoare: aceea de a dovedi că un aparat mai greu decât aerul aerul poate zbura, propulsat de propriul motor. La ora 3 după-amiaza, "Vuia 1" pornea motorul și deschidea un nou capitol în istoria aviației. După ce a rulat 50 de metri pe sol, avionul, realizat dintr-un cadru de ţevi de oţel, cu aripi bombate, din pânză, s-a ridicat la înălțimea de 1 metru și a zburat pe o distanță de 12 metri. Un zbor scurt pentru un avion, un salt uriaș pentru omenire.

Check-in

Vești bune

Bonă sau creșă? Cum alegem? Copii Pe mâna cui lăsăm copilul? Puiuțul vostru a venit pe lume și ați trăit cele mai frumoase momente ca părinți. Cu toate dificultățile, nopțile nedormite, grijile, întrebările, întotdeauna primele luni din viața copilului vor păstra în amintire un loc magic. Însă tot ce-i bun, trece repede, la fel și perioada petrecută non-stop cu mica noastră minune se va încheia mult mai curând decât ne-am dori. Reîntoarcerea la muncă e un pas delicat și important. Cine ar fi suficient de calificat pentru ca noi să îi încredințăm comoara noastră, când știm bine că cel mai bun loc este în brațele părinților?

Mărțișoare, mărțișoare, pentru doamne și domnișoare Boutique Primăvară, unde ești? Micile bijuterii asortate cu șnururile alb - roșii sunt simboluri ale primăverii, purtate cu mândrie de doamne și domnișoare pentru a chema primăvara. Pentru că în aceste zile, iarna își cam face de cap, ar fi cazul să strigăm mai tare după primăvară, soare și vreme bună. Cum altfel decât cu mărțișoare?

Maitreyi și Mircea Eliade Artă și cultură Dragoste de poveste... literară. Dragostea a inspirat cele mai emoționate opere de artă din istorie, de la pictură la literatură, trecând prin muzică și dans. Poveștile despre îndrăgostiți au fost și vor fi preferate și de creatorii și de consumatorii de artă și cultură. Multe dintre ele pleacă de la întâmplări reale, dar au primit aura înfrumusețării poetice.

ȘTIAI CĂ...

Orice cățel e un domn mai mititel?

Ca niște adevărați gentlemani, atunci când se joacă cu o cățelușă, puiuții masculi o lasă de cele mai multe ori să câștige, chiar dacă sunt mai puternici. Se pare că mai avem câte ceva de învățat de la cei mai buni prieteni ai noștri.

folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Ascundeți | Detalii