16 ianuarie 1412Cosimo și Lorenzo patronii artelor la Florența

Giovanni di Bicci de Medici a pornit roata istoriei pentru familia sa, care a ajuns, în timp, să conducă republici și chiar întreaga creștinătate prin papii pe care i-a dat. Datorită istețimii, diplomației și alianțelor strategice, Giovanni s-a ridicat pe sine și familia sa în topul personalităților din Italia Renascentistă. La 16 ianuarie 1412, banca înființată de familia Medici devenea oficial susținătorul financiar al instituției papale, iar membrii săi primeau titlul de ”bancheri ai lui Dumnezeu”.

Medici fără frontiere

Vești bune

Sport„Generația de bronz”, strălucitoare sub soarele AustralieiDe aproape patru decenii, în fotbalul mare, nicio echipă națională a României - fie că vorbim de seniori, tineret sau juniori - nu a mai reușit să urce pe podiumul unui turneu final.

TurismMuzeul „Nikola Tesla”, întâlnire cu istoria tehnologieiCrâmpeie din povestea unuia dintre cei mai mari inventatori ai lumii, Nikola Tesla (etnic sârb, născut în 1856, la Smiljan, în Croația de astăzi și decedat la 7 ianuarie 1943, la New York) merită aflate de la fața locului, vă asigurăm...

SportPunctul ambiției: Serbia - România 2-2Atitudine, ambiție, perseverență... Sunt câteva dintre calitățile pe care selecționerul Cosmin Contra a reușit să le insufle fotbaliștilor din naționala României.

Lecturi suplimentare

Categorii

Publimix folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept