1937: Este fondată fabrica de automobile Volkswagen (VW)
Popularitate, înainte de toate

Denumirea Volkswagen se traduce, simplu, prin "mașina poporului", nume pe care l-a onorat de-a lungul timpului, fiind un autoturism accesibil și fiabil, care a cucerit piața internațională. Asta cu toate că debutul său s-a produs într-un moment istoric mai puțin fericit al istoriei germane. În perioada ascensiunii Partidului Național Socialist, la începutul anilor 1930, Adolf Hitler visa ca fiecare cetățean german să își permită o mașină de familie, pentru a da peste nas concurenței americane și a câștiga simpatia publică. Pentru că tehnologia nu permitea realizarea proiectului la un preț accesibil, a fost luată decizia ca statul să finanțeze punerea lui în aplicare. Pe data de 28 mai 1937 s-a deschis în Berlin Compania pentru pregătirea mașinii populare germane, care, un an mai târziu, în 16 septembrie 1938, și-a schimbat numele în "Volkswagenwerk GmbH". Era o vreme când ordinele se executau, nu se discutau, iar construcția fabricii a început în 28 mai 1938 în noul oraș Stadt des KdF-Wagens (actualul Wolfsburg) construit și el special pentru muncitorii de la uzină.

Teren de Golf!

Vești bune

Peripețiile naţionalei de fotbal a României la Olimpiada din 1924 de la Paris Sport Fotbal olimpic ... un pic. Prima prezenţă la un turneu final a selecţionatei României de fotbal a fost marcată de un pronunţat „parfum” balcanic, cu toate că destinaţia a fost tocmai cea mai luminată şi iluminată urbe a Occidentului. Olimpiada de la Paris din 1924 a fost cea de-a doua la care au participat sportivi tricolori. Prima se desfăşurase la graniţa dintre secole, în 1900, tot în capitala Franţei. George Plagino, singurul român care a intrat în concurs, s-a clasat pe locul 13 la tir – proba de talere.

Cel mai frumos cadou pentru ziua de naștere Copii ”Cele mai importante două zile din viața ta sunt cea în care te-ai născut și cea în care ai aflat de ce” - Mark Twain. Când m-am născut e clar, la 2 iunie, acum 45 de ani, iar azi aș dori să vă spun și vouă de ce. Cred eu, pentru a aduce un strop de culoare și bucurie în viața unor oameni care au mare nevoie de așa ceva. 2 iunie marchează Ziua Națională pentru Adopții și este, poate, un moment bun pentru adoptarea unei atitudini mai pline de înțelegere, compasiune și generozitate față de cei din jurul nostru.

Cum să-ți faci grădina lună de lună - mai Agricultură La grădină hai, în mai! O perioadă MAI grozavă pentru grădinărit, nici că se putea! Temperaturile sunt încă blânde, verdele crud ne încântă privirea, florile aruncă stropi de culoare și parfumează aerul. În luna mai, grădina noastră se îmbogățește cu noi locatari. Trebuie să avem grijă ce plantăm, unde le amplasăm, ca în vară și toamnă recolta noastră să fie cât mai bogată.

ȘTIAI CĂ...

Orice cățel e un domn mai mititel?

Ca niște adevărați gentlemani, atunci când se joacă cu o cățelușă, puiuții masculi o lasă de cele mai multe ori să câștige, chiar dacă sunt mai puternici. Se pare că mai avem câte ceva de învățat de la cei mai buni prieteni ai noștri.

folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Ascundeți | Detalii