1841: se naște pictorul Pierre-Auguste Renoir
Nota 10 la impresia artistică

Pierre-Auguste Renoir, rămas în istoria artei drept Auguste Renoir, a fost unul din pilonii principali ai mișcării impresioniste. Venind pe lume la 25 februarie 1841, nu s-a mulțumit să ne lase moștenire doar opera sa, ci a pus bazele unei adevărate dinastii artistice: actorul Pierre Renoir (1885-1952), producătorul de film Jean Renoir (1894-1979), artistul plastic Claude Renoir (1901-1969) și producătorul de film Claude Renoir (1913-1993). Iubitor al frumuseții și senzualității feminine, Renoir a așternut pe pânză sentimente și emoții, a creat o lume caldă cu personaje vii și profund umane.

Artă pentru artă

Vești bune

Maitreyi și Mircea Eliade Artă și cultură Dragoste de poveste... literară. Dragostea a inspirat cele mai emoționate opere de artă din istorie, de la pictură la literatură, trecând prin muzică și dans. Poveștile despre îndrăgostiți au fost și vor fi preferate și de creatorii și de consumatorii de artă și cultură. Multe dintre ele pleacă de la întâmplări reale, dar au primit aura înfrumusețării poetice.

Tradiții de mărțișor, pe înțelesul copiilor Copii Învață și dă mai departe. Așa cum ne învățăm copiii să vorbească, să meargă și să respecte anumite reguli de comportament, la fel îi învățăm și să respecte anumite tradiții. Prin părinții care au arătat copiilor care sunt obiceiurile din anumite perioade ale anului, acestea s-au păstrat timp de sute și chiar mii de ani. O asemenea tradiție este cea de a oferi mărțișoare în prag de primăvară, specifică țării noastre și zonei balcanice. Însă o tradiție se cere dată mai departe cu o poveste întreagă, astfel încât să nu fie considerată o obligație, ci o plăcere.

Orice naș își are nașul - John Herbert Dillinger vs. Ana Cumpănaș Caleidoscop "Cherchez la femme!" John Herbert Dillinger a fost un gangster american în adevăratul înțeles al cuvântului. A luptat împotriva crizei economice din anii 1930 în stil propriu, echilibrându-și bugetul prin jefuirea, printre altele, a 24 de bănci și patru secții de poliție. Aceste fapte nu i-au crescut cota de simpatie în rândul autorităților, el devenind, pentru zeci de polițiști și agenți federali, "Inamicul public nr.1".

ȘTIAI CĂ...

Ce-i în mână, nu-i minciună, zic vidrele de mare?

Ca să nu le ia valul în timpul somnului, vidrele de mare se țin de ”mână”, încrucișându-și lăbuțele una cu cealaltă, pentru a rămâne împreună.

folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Ascundeți | Detalii