18 octombrie 1867Alaska, un teritoriu bogat și fascinant

La 18 octombrie 1867, Rusia vinde teritoriul regiunii Alaska Statelor Unite, pentru suma de 7.2 milioane de dolari, adică aproximativ 0,5 cenți pe metru pătrat. Suprafața achiziționată era de două ori mai mare decât cea a statului Texas. După numai 50 de ani, americanii au câștigat de 100 de ori mai mult din acest teren. Cum a fost posibil ca oficialii Imperiului Rus să încheie o asemenea tranzacție păguboasă?

Aur curat!

Vești bune

Sport„Generația de bronz”, strălucitoare sub soarele AustralieiDe aproape patru decenii, în fotbalul mare, nicio echipă națională a României - fie că vorbim de seniori, tineret sau juniori - nu a mai reușit să urce pe podiumul unui turneu final.

TurismMuzeul „Nikola Tesla”, întâlnire cu istoria tehnologieiCrâmpeie din povestea unuia dintre cei mai mari inventatori ai lumii, Nikola Tesla (etnic sârb, născut în 1856, la Smiljan, în Croația de astăzi și decedat la 7 ianuarie 1943, la New York) merită aflate de la fața locului, vă asigurăm...

SportPunctul ambiției: Serbia - România 2-2Atitudine, ambiție, perseverență... Sunt câteva dintre calitățile pe care selecționerul Cosmin Contra a reușit să le insufle fotbaliștilor din naționala României.

Lecturi suplimentare

Categorii

Publimix folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept