Sânzienele - sărbătoare cu vechime
Sânzienele sau magia verii

24 iunie e un moment magic: are loc celebrarea Sânzienelor, o sărbătoare a iubirii, recoltei, vegetației și fecundității. La numai trei zile după Solstițiul de vară, cea mai lungă zi din an, Sânzienele stau sub semnul focului și al Soarelui. Pentru că sunt din altă lume şi sunt atât de frumoase, "cine le vede nu le crede şi cine le-aude nu le răspunde". La fel ca multe lucruri din tradiția și mitologia românească, această sărbătoare conține un amestec fascinant de creștinism, păgânism și vrăjitorie. După cum spunea Mircea Eliade, în Noaptea de Sânziene  "... în noaptea aceasta, exact la miezul nopții, se deschid cerurile... pentru cei care știu cum să le privească.."

Vrăjeală curată!

Vești bune

Totul despre călătoria cu un copil minor în străinătate Turism Copii minori, pregătiri majore. Se apropie sezonul vacanțelor, așadar ne gândim deja să rezervăm un concediu mai lung sau doar o escapadă. Trebuie însă să avem în vedere câteva lucruri, atunci când plecăm din țară cu copiii, fie că mergem cu trenul, mașina sau cu avionul. La ieșirea din țară, polițiștii de frontieră vor permite ieșirea unui cetățean minor (adică sub 18 ani) doar în condițiile în care minorul are un document de călătorie valabil și se respectă anumite condiții.

Campionatul Mondial de Fotbal - Suedia 1958 Sport Meciuri jucate la rece. Încă din 1948, de la Congresul FIFA desfăşurat la Londra, Suedia a fost acceptată ca viitoare gazdă a C.M., la acea vreme neavând nicio contracandidată, majoritatea naţiunilor fiind preocupate de reconstrucţia de după cel de-al doilea război mondial. Nordicii au avut însă obligaţia de a construi stadioane noi la Goteborg şi Malmo. La startul preliminariilor s-au înscris 56 de state, un record în 1958. Bineînţeles, Suedia, din postură de organizatoare şi RFG, campioana en-titre, au fost admise direct, celelalte selecţionate fiind nevoite să dispute preliminarii.

Viitorul Campionatului Mondial de Fotbal sună bine Sport Fotbal, de la mic, la mare. În plină febră a campionatului Mondial, există un grup care face mai mult decât să urmărească jocul de fotbal în fața micilor ecrane: îl practică cu pasiune. Viitoarele ediții ale competiției sunt pe mâini bune: la Clubul Atletico din Timișoara, 150 de copii, cu vârste între 4 și 12 ani învață că sportul - rege a urcat pe tron tocmai pentru că are darul și harul de a apropia oamenii. Sub bagheta amicală a antrenorului Adrian Bungău, cei mici aduc un mare omagiu sportivității, prieteniei și fair-playului.

ȘTIAI CĂ...

Pinguinii fac cadouri de logodnă?

Fideli și devotați, eleganții pinguini se împerechează pe viață. În momentul decisiv al cererii în căsătorie, cei din specia Gentoo, își pun fracul și oferă alesei cea mai frumoasă pietricică de pe plajă. Le urăm și noi casă de piatră.

folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Ascundeți | Detalii