14 decembrie 1911Amundsen, de la un pol la altul

Norvegianul Roald Amundsen avea un vis: să fie primul, chiar dacă ar fi trebuit ca pentru asta să meargă până la capătul lumii. A durat un pic până să decidă la care capăt. Pe când se pregătea să pornească înspre Polul Nord, în 1909, a primit vestea că americanul Robert Peary ajunsese deja acolo. Așadar, s-a întors cu 180 de grade și a luat-o către Polul Sud, într-o competiție memorabilă cu rivalul său britanic, Robert Falcon Scott, pe care avea să îl învingă fair-play, la 14 decembrie 1911.

Cool stuff!

Vești bune

Sport„Generația de bronz”, strălucitoare sub soarele AustralieiDe aproape patru decenii, în fotbalul mare, nicio echipă națională a României - fie că vorbim de seniori, tineret sau juniori - nu a mai reușit să urce pe podiumul unui turneu final.

TurismMuzeul „Nikola Tesla”, întâlnire cu istoria tehnologieiCrâmpeie din povestea unuia dintre cei mai mari inventatori ai lumii, Nikola Tesla (etnic sârb, născut în 1856, la Smiljan, în Croația de astăzi și decedat la 7 ianuarie 1943, la New York) merită aflate de la fața locului, vă asigurăm...

SportPunctul ambiției: Serbia - România 2-2Atitudine, ambiție, perseverență... Sunt câteva dintre calitățile pe care selecționerul Cosmin Contra a reușit să le insufle fotbaliștilor din naționala României.

Lecturi suplimentare

Categorii

Publimix folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Accept