1843: apare "O poveste de Crăciun"
Banii n-aduc fericirea

În Anglia victoriană, pentru Ebenezer Scrooge, singura bucurie a egoistei sale existențe rămâne averea, la care veghează cu avariție. Avusese parte, în tinerețe, de dragoste și familie, dar loviturile vieții i-au împietrit inima. Asta până când, în Ajunul Crăciunului, primește vizita a patru fantome: cea a fostului partener de afaceri, cea a Crăciunului din trecut, fantoma Crăciunului din prezent și a Crăciunului din viitor. După o călătorie plină de învățăminte prin amintiri și vremuri, cu viziunea nu foarte îmbietoare a posibilului viitor care îl așteaptă, Scrooge își dă seama că nimic nu e mai valoros decât bucuria de a dărui.

De Crăciun, fii mai bun...

Vești bune

Un Crăciun cu... aranjamente Copii Îndemânare de zi mare. Vine Crăciunul și vrem să ne îmbrăcăm casa de sărbătoare. Este ocazia perfectă de a petrece timpul cât mai frumos alături de copiii noștri. Ioana Marinescu, blogger la Pisica pe sârmă, dar și florist la Magia Florilor, ne arată cum putem face acasă aranjamentele de Crăciun.

Despre păr, de la rădăcină până la vârf Sănătate și frumusețe Din fir în păr. Părul, această parte esențială a corpului nostru, pe care uneori ajungem să o ignorăm, ne însoțește încă din primele stadii ale vieții. La numai 22 de săptămâni, fetusul uman are deja aproximativ 5 milioane de foliculi de păr pe corp, dintre care un milion se găsesc pe cap. Firesc, de altfel, pentru că firul de păr nu are doar rol estetic, ci îndeplinește și funcția importantă de a proteja capul.

Yama și Niyama - nume de cod pentru o viață senină Sănătate și frumusețe O învățătură cu vechime Yoga a străbătut veacurile (și) grație lucrării denumite Yoga Sutra, o compilație de texte indiene vechi, referitoare la teoria și practica Yoga. Cel care a adunat cele 196 de sutre a fost Patañjali, un ilustru învățat, reprezentant al școlii de filosofie hindusă Samkhya. Se estimează că acesta a trăit undeva între secolele al II-lea și al IV-lea d. Chr. Yoga Sutra este considerat cel mai precis și mai bine documentat text scris vreodată despre Yoga. Titlul s-ar putea traduce prin "aforisme despre yoga", dar, de fapt, cuvântul sutra înseamnă "fir". Titlul sugerează că diferitele idei se leagă una după alta ca un șirag de mărgele, pentru a forma o filosofie completă.

ȘTIAI CĂ...

Pinguinii fac cadouri de logodnă?

Fideli și devotați, eleganții pinguini se împerechează pe viață. În momentul decisiv al cererii în căsătorie, cei din specia Gentoo, își pun fracul și oferă alesei cea mai frumoasă pietricică de pe plajă. Le urăm și noi casă de piatră.

folosește cookies-uri pentru personalizarea conținutului și altele. Continuând, acceptați folosirea acestora. Ascundeți | Detalii